Skip to content

Øk hageferdighetene dine og spar penger på et blomster- og hageshow

29 de mars de 2021

Hva om du kunne fullføre et mesterhagedesignkurs på en dag? Det er det du får når du deltar på en av store blomster- og hageshow i påvente av våren. Visstnok er det å se gjennom nettsteder, bøker og magasiner nyttige måter å finne inspirasjon på, men å gå gjennom dusinvis av hager på en dag (sans bone chilling vind og snødriv) er min idé om komfort og effektivitet.

Fargerik gruppering av containere
Fargerik containerhage på Nordvest F&GS

Hvis du bor hvor som helst i nærheten av Seattle, Chicago, Philadelphia, San Francisco eller noen av de store, kjendisbelagte arenaene, finner du inspirasjonen til å skyve designkotelettene dine til neste nivå. Ekte bekjennelse: Jeg har bare vært på show i noen år, hovedsakelig for å finne nye ideer å dele med leserne mine. Men selv om jeg har designet hager siden 70-tallet, kommer jeg bort med hver gang jeg besøker et show nye triks, oppdag varme planter og finn innovative produkter å bruke i mine egne kunders hager.

(Og i år kan du finne meg å dele designvitenskapen min på to vestkystutstillinger, men mer om det på et øyeblikk.)

Min hensikt er ikke å spre de mindre regionale forestillingene spredt rundt i landet, men ressursmassen til toppdesignere av spilldesignere, hageskapere og høyttalere kan være begrenset. På den annen side viser regionale show lokale fagpersoner som er nøye med på mulighetene og utfordringene med hagearbeid akkurat der du bor. Hvis et lokalt hjem- og hageshow er så langt som fritiden og budsjettet ditt kan ta deg, kan du i det hele tatt komme deg til en utstillingshall i nærheten og suge opp alt du kan. Følgende råd gjelder uansett:

Kjøp med formål

Vi har hørt advarselen om at du aldri skal matbutikk når du er veldig sulten. Resultatet? Finn deg selv å trylle ut middagen fra en pose Chee-zee Poofs, en halvliter Ben og Jerry’s Here Comes Pastrami-is, og topper konsentrasjonen med en rotølsreduksjonssaus.

Den samme forsiktigheten gjelder på hageshow, spesielt når du deltar uten en spillplan: Du vil se maktesløst når du forvandler SUV-en din til en tredje verdensbuss med planter, verktøy og vesker som faller ut av vinduene og fester til taket. Men du trenger ikke å underkaste deg disse plagene. Slik gjør du det få mest mulig ut ut av forayet ditt til et show og unngå å tømme Visa-kortet ditt.

Arctotis, Phormium, Euphorbia combo
Fargelære-leksjoner florerer på selgerboder.

1 bilde = 1000 ord: Ta bilder av hagen din – det gode, det dårlige og det stygge. Mens du ser gjennom linsen, får du et nøkternt blikk på hva som fungerer og hva som ikke fungerer, pluss at du kan vise designere og barnehageselgere de nøyaktige forholdene du jobber med. Du trenger ikke engang å skrive dem ut hvis du lagrer dem på et digitalt kamera med en tydelig skjerm.

Bli inspirert: Sorter gjennom din Det skjeve tårnet for fin hagearbeid tilbake problemer. Gjennomgå de hundearerte sidene du syntes var så spennende, og beskriv hva som tiltrukket deg av disse hagene – fargevalget, stillheten eller spenningen i komposisjonene, tilbehør som fikk deg til å smile. Ta med deg det beste av de beste utklippene, slik at du kan forklare hva du håper å oppnå.

Ha en spillplan: Skiss områdene du vil rette opp for å sette grenser for ambisjonen din. Skriv ned nøkkeldata som de omtrentlige dimensjonene, solens orientering og jordtypen du er velsignet (eller plaget) med. Vurder om noen av plantene trenger det løse et problem, som å beskytte en åsside mot erosjon eller skjerme øye.

Rett plante / riktig sted: Ville det ikke vært kult om du kunne trykke på STOPP-knappen når en plante nådde størrelsen du vil ha? Inntil noen utvikler en app for det, gjør leksene dine. Les etiketten for plantens modne størrelse (forsiktig: den er variabel), spesielle behov og hardhet. Hvis leverandøren ikke er fullstendig oversvømt, spør om den søte Heuchera du ønsker, vil trives der du har tenkt å sette den. Smarttelefonbrukere kan umiddelbart undersøke en kandidatfabrikk på Fine Gardening sine nettsider ved å skrive inn navnet i Plant Guide-boksen. Dette er informasjonen du trenger for å unngå det gjengrodde rotet som ofte kommer fra impulskjøp.

Veggplantere laget av geitefôrkummer
Veggplantere laget av geitefôrkummer (SFFGS – 2011)

Delta på et seminar eller tolv: Uansett hva din hagearbeidspassion kan være – å pleie Mister Stripey arvestomater eller lage en bortgjemt bregngrot – det er sikkert en ekspert eller forfatter som deler sin kunnskap. Vi snakker Joe Lamp’l — P. Allen Smith — Alice Waters-kjendiser i kaliber.

Og så er det meg.

Torsdag 9. februar kl. 17.30 kommer jeg første gang på Northwest Flower and Garden Show i Seattle. Bli med på moroa mens jeg blender publikum med en kraftfull, underholdende leksjon med tittelen (trekk pusten dypt, klar?) Hvordan designe enhver stil hagearbeid ved hjelp av lokalt passende planter. Gi meg en time av tiden din, og jeg lover at du drar fra en bedre, mer selvsikker hagesigner enn da du kom inn gjennom døren.

Så videre til San Francisco Flower and Garden Show (nettstedet oppdateres for øyeblikket for 2012) hvor jeg skal prøve noe aldri før har forsøkt et hageshow (eller kanskje det har gjort). Vi kaller det Tour the Garden Floor. I stedet for å sitte i et rom og se på det saftige lysbildefremvisningen min, vil jeg være din lærer når vi vandrer i utstillingshagen i hovedetasjen, tolker designene og bruker dem som 3-D klasserom. Hvis du savner moroa klokken 16.30 onsdag 21. mars, vil jeg tilby en gjentatt forestilling samtidig neste dag.

Så hva tror du? Januar er ikke over, så jeg tror at døren fremdeles er åpen for å gjøre et nytt nyttårsforsett. Kanskje dette er året du unner deg et stort show og tar hagen din til neste nivå.

For mer, les fjorårets spalte: Your New Year’s Resolution: Get Thee To A Garden Show