Skip to content

Omsorg for felicia eller blå tusenfryd

17 de juni de 2021

De blå tusenfryd, også kjent som felicia, er en vakker årlig buskplante som sporer sin opprinnelse til Sør-Afrika.

Dette er en plante som vanligvis ikke måler mer enn 50 centimeter, så den er ideell for legg den i en gryte på terrassen eller i vinduet. Den mest kjente av denne planten er dens vakre blå blomstSelv om det også kan være lilla, og terrassen eller stedet der den ligger er full av liv. Hvis du vil plassere en av disse plantene i hagen din, kan du lese videre og ikke gå glipp av detaljer om stell.

Hva er pleien med den blå tusenfryd?

blå tusenfryd eller felicia

I løpet av vårmånedene kan du plassere en felicia på bakken for å gi den mye farge og liv til hagenDette er fordi blomstene ligner tusenfrydens, men har en blå og lilla farge som tiltrekker oppmerksomheten til alle som ser dem. Når det gjelder substratet, kan du bruke en normal i en 15 centimeter gryte Hvis du vil ha en stor plante, men hvis du vil ha en mindre, vil en firetommers gryte være perfekt.

Når skuddene begynner å dukke opp, skjær de nye og de som har blitt frosset i de kalde månedene.

Etter at de har første blomstring du kan ta en saks og tippe planten veldig forsiktig til ikke kutt bladene, fordi hvis du gjør det, skader du planten alvorlig. Felicia er en plante som krever naturlig lys men den kan ikke motta direkte sol.

Om sommeren må du vanne den mye slik at røttene blir veldig våte.

Du skal ikke overdrive det vannmengde, må du unngå å tette jorden fordi tusenfryd kan råtne, i løpet av blomstringssesongen er det tilrådelig påfør gjødsel en gang i måneden og til dette må vanningsvannet plasseres.

Den blå tusenfryd er en plante som har problemer med kulde og lave temperaturer så i vintersesongen anbefales det å plassere dem inne i hjemmet og ta vare på dem fra kulde.

Snø er veldig skadelig for denne planten, og den vil drepe den med en gang, så et godt alternativ for disse tilfellene er lage et drivhus og plasser den der uten problemer. I løpet av dagen kan du plassere planten utenfor for å dra nytte av solen.

I disse kalde månedene er det ikke nødvendig å vanne planten i store mengder. Å gjøre det bare en gang i uken er greit, og på denne måten unngår du at røttene har tørrhet, og hvis du vil at tusenfryd skal blomstre om vinteren det er viktig at du får mest mulig lys alener, men du må holde den borte fra snøen.

Hvor kan felicia plasseres?

blå tusenfryd eller felicia

Felicia er en perfekt plante for dekorere terrassene og hagene fordi de vakre blomstene med sin utrolige blå farge gir mye liv og prakt til utsiden av huset ditt. Du må huske når du dyrker dem at jorden må være veldig drenert slik at næringsstoffene som gjødselen bringer, når røttene uten problemer.

Hvis du vil transplantere en feliciaDet er viktig at du gjør det på slutten av vinteren eller i begynnelsen av våren for å unngå at snøen påvirker den, og slik at planten kan blomstre uten problemer. Hvis det du ønsker er å ha en vakker plante med vakre blomster i hagen din, ikke tenk deg om to ganger, for dette er et av de beste alternativene du kan ha.

Det som gjør denne planten svært ettertraktet av mange er at krever ikke så mye pleie, slik at du kan nyte denne planten til alle tider av året, det krever bare årvåkenhet om vinteren for å forhindre at snø påvirker den.