Skip to content

Opprinnelse, bruksområder og kuriositeter fra solsikker

25 de juni de 2021

Den har dyden til å være så enkel som den er overstrømmende på samme tid, kanskje fordi solsikke endrer retning på jakt etter solen og dermed blir den unik, uovertruffen, med sin rasende gule farge og sin oppreiste kropp.

Fordelene med solsikke er mange og overgår graden av den slanke kroppen, så i dag vil vi vie oss til det for å bli bedre kjent.

Generelle trekk

Også kjent som lakmus, mirasol, calom, jáquima eller chimalate, er det vitenskapelige navnet på solsikke Helianthus annuus L. og navnet som stammer fra gresk refererer til dets evne til å rotere rundt solens posisjon, etter dens forløp.

Det er en urteaktig plante som er hjemmehørende i Nord-Amerika selv om det er veldig vanlig i Mexico og Peru, hvor det senere ble tatt. I dag strekker solsikkevekster seg til Argentina, Bolivia, Russland, Frankrike, Spania og Kina, land som lar deg nyte det magiske skuespillet som skjer når du nyter åkrene med solsikker, alle vendt mot samme side, ivrige etter å nyte brorsolen.

Solsikke

Solsikke er en stort halvårlig anlegg som kan nå opptil 3 meter i høyden. Stammen er tykk og oppreist og har en dyp rot som består av en sentral og flere sekundærer. Blomstringen er mellom 10 og 30 cm i diameter og består faktisk av små rørformede blomster. I tillegg er det oljeaktige frukter, kalt solsikkefrø, som inneholder mange næringsstoffer.

Det er nær 70 arter av solsikke, mellom årlige og flerårige planter. Alle er like i egenskaper og opprinnelig fra Amerika. De varierer i henhold til kvaliteten og hvis de brukes til fôr eller til produksjon av olje, så selv om det er mest sannsynlig at dette ikke betyr noe om du vil dyrke solsikker i hagen din, er det i tilfelle en produksjon for forbruk.

solsikke-2

Hva mer, det er andre arter av solsikker slik som solsikke med veldig fine blader, Maximilian solsikke, Triumf of Ghent solsikke eller jordskokk.

I tillegg til å bli sådd for å få solsikkeolje, er disse plantene et godt valg når du dekorerer hagen. Til den interessante høyden de når, blir den naturlige skjønnheten til blomstene lagt til, slik at dekorative solsikker de er et flott alternativ for å legge til farge og harmoni i det grønne området ditt. Dra nytte av de forskjellige variantene og se etter de mest eksotiske solsikkene, for eksempel røde eller dverger, så vel som de nye variantene som er av en ny generasjon.

Solsikkefrø

Solsikke

Det er de som inneholder det meste av plantens næringsstoffer: vitamin E, kalium, fosfor, kalsium, jern, magnesium og andre. Også kjent som solsikkefrø, det er den delen av planten som ble brukt til å lage den berømte solsikkeoljen, selv om de de siste årene også har blitt høyt verdsatt for deres bidrag til helsen av forskjellige årsaker, men spesielt for deres viktige bidrag fra syrer. fett og lecitin. Antioksidantkraften til rør er veldig utbredt i dag, mens oljene har betennelsesdempende effekter. Noen næringsstoffer forbedrer nervesystemet, og det er derfor de er indikert for noen sykdommer som Parkinsons eller Alzheimers. Som om det ikke var nok, anbefales frøene for å forbedre øyehelsen og anbefales i disse diettene for personer med høyt blodtrykk eller kardiovaskulære problemer.

Solsikke

Men i tillegg til å hjelpe kroppen, kan solsikke brukes i gastronomi. Frøene er tilstede i yoghurt, salater, frokostblandinger, brød, pizza og i mange andre tilberedninger, da det er mulig å skåle dem og legge dem til et hvilket som helst preparat du ønsker.

Hvis du vil dyrke solsikker i hagen eller grøntområdet, kan du her finne verdifull informasjon som vil hjelpe deg når det gjelder å kjenne behovene til denne vakre og edle planten som også gir et stort ernæringsmessig bidrag til våre liv.