Skip to content

Peonies bryr seg

25 de juni de 2021

Det er planter som er store allierte når det gjelder å oppnå en fargerik hage fordi blomstene deres blir stående i lang tid, noe som gir oss glede og skjønnhet.

Det er tilfellet med pioner, en plante som anbefales å ha i hagen i tilfelle å ha rikelig med sol. Er det pioner er edle og hardføre men de trenger soleksponering for å overleve og utvikle seg under gode forhold.

Peoner er flerårige planter som kan nå nesten en meter i høyden og ca 90 cm i bredden. De er veldig grønne og med rikelig med blader takket være at grenene har en tendens til å lene seg når de blomstrer på grunn av blomstens vekt. Av denne grunn er det en ideell plante å være plassert på sidene av hagen eller som et levende gjerde.

Peoner er planter som, som vi forklarte, de trenger full sol selv om klimaet er veldig varmt, kan de være plassert på et halvskyggefullt sted. Men utenfor denne virkeligheten er det forskjeller i henhold til hvilken type pion vi snakker om, som de er urteaktige pioner og buskpioner. De første er de som mister luftdelen når vinteren kommer, mens de buskne motstår alle årstider og har store blomster som kan være gule, røde eller lilla.

Når det gjelder å plante pioner, er det mulig å gjøre det når som helst så lenge vi snakker om vekstsesongen til planten, og forventer høsten som den mest ideelle tiden å gjøre det. Så det er bare å plante dem i rik, godt drenert jord for å unngå flom. Husk å alltid plassere dem på et solrikt sted, for hvis plantene er på et halvskyggefullt sted, vil ikke blomstringen være så rungende. Floration skjer mellom mai og juli Avhengig av varianter, er det tidlig, midt i sesongen og sent.

På den annen side anbefales det ikke plant peoner for dypt ettersom røttene må være nær overflaten, ikke mer enn 5 cm dype. Husk å lage en moderat vanning fordi pioner gjør det bedre med den fuktige jorden. I tillegg anbefales det å påføre organisk gjødsel og fra tid til annen fjerne de visne blomstene.

Med disse tipsene i tankene kan du oppmuntre deg til å plante pioner i hagen din.

Mer informasjon – Den spektakulære lavendelplanten

Foto – Trek natur