Skip to content

Plante rosebusk i planter

24 de juni de 2021

I morges dro jeg til markedet i byen min, og jeg fant ut at de hadde tatt med flere vakre høye rosebusk, veldig sunn, og også på tilbud. Hvordan kunne det være ellers, jeg ønsket å dra nytte av situasjonen, siden det er veldig vanskelig å finne disse plantetypene til en så lav pris, og jeg har tatt med tre.

Siden jeg ikke kan få dem plantet i hagen fordi jeg har tre hunder og de er veldig slemme, hadde jeg ikke noe annet valg enn å plante dem i en planter jeg hadde holdt i garasjen. Vil du vite steg for steg?

Rød rosebusk

Fargen rød er en av de fargene som mest tiltrekker vår oppmerksomhet. Denne rosen, i tillegg til å være veldig vakker, har en veldig behagelig lukt. I tillegg til denne vakre rosebusk har jeg tatt med disse to:

Rosa rosebush

Denne rosa har kommet til hagen for å være forskjellig fra de som var.

Rød rosebusk

Og … hva med denne vakre røde rosen? Det virker fløyelsaktig, verdig å være hovedpersonen i enhver hage.

Steg for steg

Trinn 1

Det første trinnet er å ha materialene klare. I dette tilfellet har det vært behov for:

-Stort plastbrett (en meter langt)

Planter

-Substrat for utendørsplanter

Underlag

-Dusj med vann

Vannkanne

Steg 2

Når vi har alt klart, kan vi begynne. På grunn av dimensjonene til planterne, anbefales det på det sterkeste å arbeide allerede på stedet der plantene skal være.

Vi vil fylle planteren opp til, mer eller mindre, halvparten. Jeg anbefaler å legge til litt mer substrat fordi når vi vanner, vil substratet gradvis komme ut gjennom dreneringshullene, og plantene vil «gå ned». Det er en veldig, veldig langsom prosess, men på lang sikt viser den det. For å utsette dette så lenge som mulig, er det praktisk å legge til mer substrat enn vi normalt ville gjort.

Fyll planter

Trinn 3

Neste trinn er å fjerne rosenbusken forsiktig fra potten, og banke kanten på potten med håndflaten og på begge sider. Når planten er ute, vil vi sjekke at rotkulen ikke har kollapset og at røttene er sunne:

Rotkule

Trinn 4

Plasser rosenbusken i planter, på den siden vi liker best, og fest den med underlag. Det er viktig at vi for øyeblikket bare holder det, siden det i tilfelle vi senere vil gjøre endringer, blir mye lettere for oss. Vi vil fortsette på samme måte med de to andre rosebuskene:

Hold rosebusk

Trinn 5

Når vi har fått rosebuskene i planter, kan vi bare fullføre fyllingen. Ved å utnytte det faktum at planter er stor, er det mer tilrådelig enn på et underlag, å bare bruke det som i utgangspunktet er nødvendig, på grunn av det som er blitt sagt tidligere (med tiden går noe underlag tapt).

Rose busker

Trinn 6

Sist men ikke minst: vi trenger bare å vanne rikelig. Siden det er den første vanningen, og i tillegg er rosebuskene planter som trenger mye fuktighet i underlaget, men uten å bli oversvømmet, vil vi vanne med nok vann. I dette tilfellet har den blitt vannet med en fem liters vannkanne.

Vanning av rosebusk

Rosenbusker er buskplanter med en veldig vakker blomst. Det er rød, rosa, tofarget, nesten svart marineblå, …; noen med lukt og andre uten lukt … Men alle har til felles sin store ornamentale verdi og motstand mot … praktisk talt alt. Selv om det er vanlig at blomstene fylles med bladlus på våren, er det også sant at hvis vi gjør forebyggende behandlinger, vil de alltid se sterke og sunne ut.

Mange av oss har vokst opp omgitt av rosenbusker, og vi vet hvor fantastisk det kan være å ha en rosenplante i livet ditt. Stå opp om morgenen, gå ut i hagen og kjenn den behagelige lukten som kommer fra de veldig elegante blomstene … Uten å ta hensyn til at de i tillegg er til stede på mange spesielle dager: på bokdagen, på Valentinsdag. , på morsdagen … Med minimal pleie kan du glede deg over rosebuskene i lang, lang tid.