Skip to content

Planter som blomstrer om høsten

25 de juni de 2021

Med ankomsten av september, sommerløv å vike for, det som er for mange, en av de vakreste årstidene: høsten. Trærnes blader skifter farge, mens forskjellige planter lyser hagen med sine fantastiske blomster.

I denne artikkelen vil vi se noen av blomstene som spirer på disse datoene.

Krysantemum

Krysantemum

Krysantemum er en veldig stor slekt med blomstrende planter i mange former og størrelser. I Kina og Japan regnes det som høstblomsten, men sannheten er at de på grunn av sine farger og størrelser er planter for hele året. De kan vokse i alle typer jord, i full sol og med hyppige vanninger.

Solsikke

Solsikke

Solsikke er en årlig urteaktig av forskjellige størrelser og blomster. Den vanligste er den gule solsikke, som kan nå flere meter i høyden. Imidlertid er det også andre farger, som rød eller oransje, som er mindre.

De er planter som motstår tørke, raskt voksende, og som ikke trenger stor forsiktighet. Et sted i full sol og vanning dem to eller tre ganger i uken vil være tilstrekkelig.

Portulaca

Portulaca

Portulaca er en av de enkleste plantene å dyrke og vedlikeholde. Det er veldig produktivt, med veldig rask vekst, som brukes til å ha i potter eller til å dekke gulv.

Det har den særegenheten at de kan komme ut av samme plante blomster i forskjellige farger, så lenge den er utsatt for full sol. Motstår tørke uten problemer.

Calendula

Calendula

Urteplante som kan nå en halv meter i høyden. Den tilpasser seg alle typer jord, og krever en solrik beliggenhet. Blomstene, oransje, røde eller gule, kombinerer veldig godt med høsten.

Det er ingen unnskyldninger for ikke å kunne nyte en blomstrende hage på denne vakre tiden av året. Disse plantene, som danner et massiv eller plantet i en gryte, vil dekorere ethvert hjørne med sine vakre blomster.

Bilde – Hagearbeid, Tedubois, FUNFAUBA, ALBOGARDEN, Planter som gro

Mer informasjon – De imponerende blomstene til Paradisfuglen