Skip to content

Polar Vortex betyr at en hard beskjære er i orden for noen roser.

10 de april de 2021

Hvordan plantene så ut før jeg kuttet dem hardt. Det meste av veksten du ser er død.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesPå dette bildet kan du se den nye veksten som allerede var til stede da jeg kuttet de eksisterende delene av planten til bakken.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesDette er et sideriss av sengen etter at jeg var ferdig med å beskjære. Plantene som fremdeles står vil bli kuttet ned for en video. De helt på slutten gikk greit, så jeg kuttet ikke dem.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesHer kan du se den samme sengen i fjor vår. Dessverre vil det ikke se ut som i vår, men i det lange løp vil det se bedre ut.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesHvordan plantene så ut før jeg kuttet dem hardt. Det meste av veksten du ser er død.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesPå dette bildet kan du se den nye veksten som allerede var til stede da jeg kuttet de eksisterende delene av planten til bakken.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesDette er et sideriss av sengen etter at jeg var ferdig med å beskjære. Plantene som fremdeles står vil bli kuttet ned for en video. De helt på slutten gikk greit, så jeg kuttet ikke dem.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesHer kan du se den samme sengen i fjor vår. Dessverre vil det ikke se ut som i vår, men i det lange løp vil det se bedre ut.
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesForsythia begynner å blomstre her ved foten av Blue Ridge, og det betyr at det er rose beskjæringstid. Dette er en flott tid å omforme buskene dine, beskjære svak og død vekst og se ut til å gjenopplive rosene dine ved å ta ut en gammel stokk eller to.

For bare noen få måneder siden snakket jeg med noen andre rosefolk og lurte på hva polarhvirvelen skulle bety for hagene våre i år. Jeg mistenkte at jeg ville ha mer skade enn vanlig, og de fleste andre følte det samme. Jeg så virkelig ikke på rosene så mye før nå, fordi jeg ønsket å se hvordan de så ut når bladene begynte å dukke opp. Fra det jeg kan se på de mer etablerte rosene mine, er det noen skader, men ikke mye. Jeg vil gjøre det jeg vanligvis gjør, trimme dem opp og komme våren polar vortex vil virke langt tidligere.

Imidlertid så det ut til at en plantebed som var 3-4 år gammel ble rammet spesielt hardt. Jeg ser to ting. Den første var mye tilbakeslag, og den andre var at disse plantene allerede var tynt i områder med mye gaffel og forgrening. Hvis jeg bare trimmer ut den døde veksten, men forlater den spindelige, vil de ikke se veldig bra ut, og de vil kanskje aldri. Jeg vet ikke hvorfor de ble hardere rammet enn de andre rosene. Kanskje en grunn er på grunn av de fire viktigste rosenområdene jeg har, de er blant de mest utsatte. Det andre utsatte området er fullt av langt mer modne planter, og det kan utgjøre forskjellen mellom de to. Uansett hvorfor det skjedde, er det slik at det skjedde, og nå kan jeg måtte finne ut hva jeg skal gjøre med det.

Jeg har bestemt meg for å starte på nytt i denne sengen, men ikke slik du kan forvente ved å grave ut disse rosene og plante dem på nytt. Jeg skal gjøre noe langt enklere og billigere.

Jeg skal kutte de fleste rosene helt tilbake til nesten bakkenivå.

Det jeg ser fra disse rosene er mange nye stokker som kommer fra basen (vi kaller disse basalene). I stedet for å prøve å redde noen skadede stokker eller de som vokser på en merkelig måte med noe uortodoks beskjæring, skal jeg fokusere all røtterenergien i disse nye basalene. Jeg gjør dette ved å fjerne alt annet, slik at de får 100% av plantens næringsstoffer når våren går videre. Du kan se via bildene i innlegget før og etter, og jeg har også tatt med et bilde av samme seng for noen år siden. Sistnevnte lar deg se hvor radikalt et trekk dette er. Ved å vente på beskjæringen min til det er noe vekst, kan jeg se hva planten ønsker å gjøre og deretter hjelpe den med. Hvis jeg hadde beskjært da de fremdeles var i dvale, hadde jeg ikke hatt den fordelen.

Spørsmålene jeg er sikker på at du nå stiller er, hvor lang tid vil det ta plantene å komme seg, og hva med vårens blomst? Det første spørsmålet er det vanskeligere, så jeg svarer på det andre først.

Det kommer ikke noen vårblomstring fra disse rosene.

Selv om det er deprimerende, føler jeg at jeg må tenke langsiktig i denne sengen. Vi snakker alle om gartnere som trenger å være tålmodige (noe vi ikke er!), Og dette er tiden jeg har til å sette det på prøve. Mens jeg mister vårens blomstring, vil jeg få høstblomstring, og i det lange løp føler jeg meg sunnere og bedre dannede planter.

Hvor lang tid det vil ta er rent gjetning. Jeg mistenker at jeg neste vår skulle se mye utvinning og ny vekst. Ikke 100% kommer seg, men forhåpentligvis rundt 70-80%. Innen høsten 2015 skulle de være helt tilbake til der de var.

Jeg må advare dette innlegget ved å si at jeg også kan miste noen planter på grunn av å gjøre dette. Jeg prøver å minimere det ved å vente til jeg ser bevis på nye basale pauser som vokser aktivt, men muligheten fortsatt eksisterer. Jeg har også minimert dette ved å sørge for at plantene mine enten er egenrot eller at knoppforeningen er begravet minst 2-4 tommer under overflaten. På de som er knoppet, det er det som reddet dem fra polarhvirvelen.

Hva gjør jeg med sengen i vår så den ikke ser ut? Plant stauder, ettårige planter og mer. Jeg har alltid snakket om å gjøre det, og nå har jeg ingen unnskyldning i år!

Glad Roseing
Paul