Skip to content

Primula obconica

11 de juni de 2021

Få planter er like vakre som Primula obconica de kan vokse godt i dårlige lysforhold. Denne er også liten, noe som er flott fordi det betyr at den er egnet for dyrking i potter, og som om det ikke var nok, tilpasser den seg å bo innendørs.

Men slik at ikke tvil oppstår (eller hvis de oppstår, at de allerede har svaret), vi inviterer deg til å fortsette å lese denne artikkelen.

Opprinnelse og egenskaper

Primula obconica i hagen

De Primula obconica, populært kjent som primula eller primrose, er en flerårig plante hjemmehørende i Kina som lever i noen år. Vokser til en høyde på 40 cm og en bredde på 25 cm. Det danner rosetter av tykke, grønne hjerteformede blader. På slutten av vinteren og tidlig på våren spirer en blomstestengel fra slutten av en spirende form av blomsterblomst med lavendelblomster.

Det er utviklet en rekke kultivarer, blant annet «Libre Magenta» skiller seg ut, da den vant prisen for Garden Merit (AGM) fra Royal Horticultural Society. Og som en kuriositet, bør du vite at hårene som dekker bladene kan forårsake allergi.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha en vårutgave, anbefaler vi å gi følgende pleie:

plassering

Primula obconica produserer blomster i flere forskjellige farger

Det er en plante som kan være både innendørs og utendørs:

 • Ytre: i halvskygge.
 • Innsiden: i et rom med mye naturlig lys, uten trekk.

Land

 • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med 20% perlit.
 • Verft: vokser i fruktbar jord, med god drenering.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning av vårblomsten vil variere sterkt gjennom året. Men for å gi deg en ide, det anbefales å vanne den 3-4 ganger i uken om sommeren, og en eller to ganger i uken resten av året. Når du er i tvil, er det alltid best å kontrollere fuktigheten i jorda eller underlaget før du gjør noe, for eksempel ved å sette inn en tynn trepinne, bruke en digital fuktighetsmåler eller veie potten en gang vannet og igjen etter noen dager.

Abonnent

Like viktig som å gi ham vann hver gang han trenger det, er å betale det i løpet av den tiden han vokser, som er i vår og sommer. Derfor må du bruke gjødsel til blomster eller guano, i flytende form, i henhold til instruksjonene angitt på beholderen. Et annet alternativ er å tilsette organisk gjødsel hver 15. eller 20. dag, eller alternativt. Å gjøre sistnevnte vil sikre at den mottar alle næringsstoffene den trenger for å vokse og produsere fantastiske blomster.

Multiplikasjon

Primula obconica er lett å ta vare på

Det multipliserer for frø om våren. Fortsett som følger:

 1. Først må du fylle et frøplantebrett (som dette) med universelt voksende medium blandet med 30% perlit.
 2. Vann deretter grundig, og sørg for at jorden er godt gjennomvåt.
 3. Så så maksimalt to frø i hver stikkontakt, og dekk dem med et tynt lag med underlag.
 4. Skriv deretter inn en etikett med navnet på planten og såningsdatoen.
 5. Til slutt legger du såbedet ute, i full sol eller i halvskygge.

Hvis alt går bra, vil de spire i løpet av 2-3 uker, men ha dem der til du ser røtter spire fra dreneringshullene.

Beskjæring

Du må fjern bare tørre blader og visne blomster med for eksempel kjøkken eller barnesaks. Rengjør dem selvfølgelig før og etter med alkohol på apoteket.

Transplantasjon

Annethvert år om våren. Trinn for trinn å følge er som følger:

 1. Det første du må gjøre er å nøye trekke ut planten. Hvis du ikke kan, sjekk for å se om røttene kommer ut av dreneringshullene, løsne dem og prøve å ikke kutte noen (selv om det skulle knekke noen, ville ingenting skje 🙂); og hvis du derimot ikke har det, trykk på potten.
 2. Fyll deretter en gryte som er 3-4 cm bredere enn den forrige, med universelt voksende medium. Hvis du vil ha et første lag med leire eller vulkansk leire for å forbedre drenering.
 3. Deretter planter du vårblomsten og sørger for at den er omtrent 0,5 cm eller under nivået på den nye beholderen.
 4. Til slutt, vann grundig, og hvis du hadde den ute, la den være i halvskygge til du ser vekst (det tar vanligvis omtrent to uker).

Plager og sykdommer

Det er ganske motstandsdyktig, men kan påvirkes av snegler og snegler hvis miljøet er fuktig og / eller det er regntiden. Heldigvis er de godt kontrollert med rettsmidler som vi forteller deg i denne lenken.

Rustikk

Er meget følsom for frost. Temperaturen bør ikke synke under 5 ° C. Hvis du bor i et kaldere område, må det holdes innendørs til våren kommer tilbake.

Primula obconica

Hva tenkte du på Primula obconica? Tør du ha en?