Skip to content

Reproduksjon av orkideer

26 de juni de 2021

Personlig vurderer jeg det en av de vakreste og mest elegante plantene som finnes, er orkideene, for meg er de virkelig spektakulære. Det er viktig å merke seg at det produseres millioner av frø i hver av blomstene, slik at noen planter kan generere mange andre blomster. Det er av denne grunn at vi i dag vil snakke litt om reproduksjon av orkideer.

De reproduksjon av orkideer med frøDet kan være en litt komplisert aktivitet, spesielt for de som ikke har mye erfaring. Imidlertid, med mye tålmodighet og krefter, kan du oppnå reproduksjonen ganske effektivt og produktivt.

Det er viktig at frøene nesten ikke har noen reserve stoffer, så de må assosieres veldig raskt med en sopp for å overleve. Ved mange anledninger kan insekter få pollenrør til å utvikle seg, siden de tiltrekkes av lukten eller formen og nærmer seg dem, og overfører dermed en mengde pollen til stigmaet. Dette er prosessen der befruktning skjer, og den som får tusenvis av frø til å vokse.

Mange av disse frøene som vokser blir fruktbare, og andre vil være sterile. De som er fruktbare, er de som trenger symbiose med soppen, for å gi opphav til mange flere orkideer og dermed oppnå mye mer mangfold. Denne typen planter er en av de mest forskjellige når det gjelder egenskaper.

Det er viktig å understreke at orkideefrø mangler spirepotensial i jord siden de ikke har endosperm, så for de som bare har et amatørnivå i hagearbeid og som mangler erfaring, er det mye mer tilrådelig å bruke andre typer reproduksjon som aseksuell eller agamisk.