Skip to content

Resultater fra den tredje årlige Biltmore International Rose Trials

21 de februar de 2021

Dommerne i aksjon!
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman Roses

Lørdag 31. mai 2015 samlet en gruppe roseentusiaster fra hele landet seg i den inngjerdede hagen til Biltmore Estate for å bedømme den 3. årlige Biltmore International Rose Trials. Helgen startet kvelden før med en vin- og hors d’oeuvres-mottakelse i hagen som ønsket dem alle velkommen til Biltmore. Etter en god natts søvn ankom dommerne i hagen klokka 8.30 skarpt for å nyte kaffe og en lett brunsj og motta instruksjonene.

Frokost noen !?
Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman Roses

Rosene i årets rettssak ble faktisk plantet tilbake våren 2013. Før denne dagen med å dømme og kunngjøre vinnerne ble rosene bedømt 7 ganger over to år av en permeantjury. Denne juryen består av lokale rosenkransere, gartnere, forfattere og fagpersoner i bransjen. Tanken er å gjøre juryen mangfoldig for å gjenspeile alle fasetter av rosevekst. Med dagens vurdering vil rosene ha blitt bedømt 8 ganger i løpet av de to siste årene.
Rosene blir ikke bare bedømt for deres blomst. Vekstvaner, sykdomsresistens, duft, gjenoppblomstring og nyhet spiller inn. De blir vurdert som hageplanter som skal brukes i alle generelle hageanlegg.

Biltmore International Rose Trials er en bærekraftig prøveversjon. Mens det brukes gjødsel, er de organiske. Pleieprotokollene er designet for å øke plantens indre immunsystem, slik at de bedre kan bekjempe sykdommer alene. Målet er å finne og fremheve roser som vil vokse i hagen din med bare grunnleggende pleie.

Årets vinnere er en mangfoldig gruppe. De fleste finnes i hagesentre og til og med i noen kassebutikker. Husk å gjennomgå listen over vinnere og finn deretter et sted i hagen din for disse skjønnhetene. Du kan være sikker på at de vil trives når den to-årige prøveperioden setter dem igjennom!

«Savannah», oppdrettet av Kordes Rosen i Tyskland, vinner av George & Edith Vanderbilt Award for Most Outstanding Rose of the Trials (Best in Show); Pauline Merrell-prisen for beste hybridte; og Cornelia Vanderbilt Cecil-prisen for mest duftende rose.
Foto / Illustrasjon: Biltmore
“Peachy Keen”, oppdrettet av Bill Radler, fra Milwaukee, Wisc., Vinner av Chauncey Beadle-prisen for beste buskrose; og Lord Burleigh Award for Most Disease Resistant.
Foto / Illustrasjon: Biltmore
Utmerkelsesprisen for best etablerte rose: «Dronning Elizabeth», en Grandiflora-rose
Foto / Illustrasjon: Biltmore
Edith Wharton-prisen for beste Floribunda: «Tequila Gold», oppdrettet av Meilland i Frankrike
Foto / Illustrasjon: Biltmore
Den ærverdige John Cecil for Open Group: «Popcorn Drift», oppdrettet av Nova Flora, en oppdretter i West Grove, Pa.
Foto / Illustrasjon: Biltmore
Gilded Age Award for beste klatrer: “FlyingKiss” oppdrettet av Ping Lim, basert i Portland, Oregon
Foto / Illustrasjon: Biltmore
William Cecil-prisen for beste vekstvaner: «Phloxy Baby», oppdrettet av Bill Radler, fra Milwaukee, Wisc.
Foto / Illustrasjon: Biltmore