Skip to content

Røde roser, de vakreste

18 de juni de 2021

Røde roser er de mest elegante blomstene. Rødfargen trekker så mye oppmerksomhet mot mennesker at vi ikke har nølt et øyeblikk med å dyrke de dyrebare plantene som produserer dem, vi har til og med gitt dem en mening som vi gir dem bort på spesielle dager og øyeblikk.

De er en del av vår historie, vår kultur og vårt liv. Røde roser er så vakre at å ha dem på terrassen er en glede for øynene og for lukten, da de gir en veldig behagelig aroma.

Historien om roser

Røde roseblader

Rosebuskene begynte evolusjonsstien under paleolitikum, for ca 2,85 millioner år siden. Fossiliserte rester er funnet i Rocky Mountains i Colorado, selv om opprinnelsen til disse plantene antas å være i det vi nå kjenner som Asia.

Hvis vi tar høyde for at rosenbusker trenger mye vann for å vokse, kan vi få en ide om hvordan klimaet var i deres habitat på den tiden. Regelmessig regn, maksimumstemperatur ikke for høyt og kanskje sterk frost; ikke forgjeves, under paleolitikum var det flere isbrever.

Mye mer nylig, i Kleopatras Egypt (januar 69 f.Kr. – 30. august f.Kr.), den nevnte faraoen ble fascinert av roser. Hun brukte dem, ikke bare for å holde seg vakre, men også for å forskjønne palassene sine. Noen sier at han pleide å lage petal tepper opp til 30 cm tykke, noe som utvilsomt må ha vært fantastisk.

For sin del romerne benyttet seg også av dem, enda mer hvis mulig. Fra dem hentet de essensiell olje av roser og badet ved å helle den i vannet for å ta vare på huden. I tillegg prydet de gulvene med tusenvis av kronblader, og de serverte også smak av vin eller tilberedning av desserter.

Røde roser og tradisjon

Rød roseblomst

I Spania feirer vi flere dager der den røde rosen er den ubestridte hovedpersonen: Saint Valentine og Sant Jordi. Den første er mye bedre kjent da den feires over hele landet; mens den andre feires mer i Middelhavsregionen. La oss se hvilke historier de har bak:

Valentine (14. februar)

Saint Valentine, eller Valente som hadde en eldre bror som het Valentinian. Førstnevnte styrte de østlige provinsene i imperiet hvis hovedstad var Konstantinopel, mens sistnevnte styrte de vestlige provinsene med hovedstad i Milano. På den tiden var forfølgelsen av kristne konstant. Den katolske kirken har husket sine martyrer ved å belønne dem med tittelen Saint, og kunngjøre den dagene for henrettelsen. Valentinian var en av martyrene.

San Jordi (23. april)

Legenden forteller at for mange år siden terroriserte en ond drage byen Montblanc (Catalonia), drepte dyrene deres og forurenset luft og vann med sitt stinkende pust. Han kom nærmere og nærmere veggene, altså de begynte å mate ham sauer; da de løp ut, ga de ham okser og deretter hester.

Når det ikke var noe igjen, hadde de ikke noe annet valg enn å ofre sine egne innbyggere og plyndre alle navnene, inkludert kongens og prinsessens. Hver dag bestemte en uskyldig hånd hvem som døde dagen etter, og en ettermiddag ble prinsessen valgt. Hun gikk til sin triste skjebne, men da dragen gikk frem mot henne, reiste det seg en hvit kledd herre fra tåken på en hvit hest som såret det fryktede dyret. Dragen ble ført bort fra veggene, der den ble avsluttet av ridderen. I det øyeblikket steg opp fra jorden en rosebush av dyrebare røde roser. Herren het faktisk Jorge eller Jordi.

Hvilken mening har de?

Rød rose med vann

Røde roser blir ofte gitt til en kjær, som fargen rød er forbundet med kjærlighet, men også til vitalitet og lidenskap. Det er en farge som bringer tillit, optimisme og styrke å gå videre og oppnå det du har tenkt deg å gjøre. Derfor er det den perfekte detalj at du kan gi den spesielle personen til å starte (eller avslutte) dagen på høyre fot.

Hvilken omsorg trenger de?

Bukett med røde roser

Rosenbusker som produserer røde blomster krever samme pleie som de som produserer blomster i andre farger, som er som følger:

  • plassering: ute i full sol eller i halvskygge. Hvis du velger å sette dem i halvskygge, er det viktig å vite at de må være i et veldig lyst hjørne.
  • Irrigasjon: veldig hyppig, spesielt om sommeren. I de varme månedene er det nødvendig å vanne annenhver dag, og være i stand til å vanne hver dag hvis temperaturen stiger over 30 ° C; resten av året to eller tre ganger i uken vil være tilstrekkelig.
  • Abonnent: I de varme månedene må det betales med gjødsel for rosenbusker, i henhold til indikasjonene som er angitt på pakken.
  • Jord eller underlag: det er ikke krevende, men hvis det dyrkes i en gryte, anbefales det at det har god drenering.
  • Beskjæring: visne blomster må fjernes. I februar (på den nordlige halvkule) må alle stilkene trimmes, noe som reduserer høyden med 5-10 cm, avhengig av størrelsen på planten. Dette vil gi nye skudd, og derfor vil planten produsere flere blomster.
  • Rustikk: tåler frost ned til -4 ° C.

Vi håper du likte dette dine spesielle røde roser 🙂.