Skip to content

Rosa banksia (Rosa banksiae Lutea)

12 de juni de 2021

Ikke bare palasser fortjener å ha Rosa Banksia (Rosa banksiae Lutea), din også du burde ha henne hjemme for henne frodig løvverk og enkelt vedlikehold. Blomsten hjemmehørende i det vestlige Kina er oppkalt etter kona til Sir Joseph Banks.

William Keer fikk i oppdrag å mate den idylliske kjærlighetshistorien i 1807, etter en ekspedisjon bestilt av Sir Banks til det østlige landet. De stor bukett med små, lysegule blomster fikk navnet sitt ved ankomst til Europa.

Kjennetegn ved Rosa banksia

Rosa banksia er mye brukt av landskapsarkitekter

Denne episoden gjorde planten veldig brukt av landskapsarkitekter og gartnere som brukte den takket være den tidlige blomstringen på begynnelsen av våren, for ikke å ha torner og dens svake aroma av fioler.

Senere år ble andre former av arten oppdaget, men alle inspirert av «Lady Banks «gule rose”.

Den nylige restaureringen av hagene til Rosecliff Palace i Newport viser relevansen og majestet som Rosa banksia hadde til ornament et århundre senere i USA.

Til dags dato er den største og mest velstående rosebusk i historien plantet på taket av et landlig hus i Tombstone, Arizona, motstå tørre forhold. Dette er et levende eksempel på hvor praktisk din omsorg kan være.

Botaniske fagpersoner forsikrer at fordi det er en plante som har vokst i naturen, trenger den ikke mye hjelp, faktisk det er en halvklatrende busk som vanligvis har eviggrønne blader, veldig uvanlig i roseverdenen.

Omsorg

Å holde disse blomstene gule er ikke komplisert, det er en solelskende plante at den trenger en godt drenert og fruktbar jord for veksten som når opptil seks meter i høyden. Hvis du bor i et kystområde, er dette rosen du trenger for hagen din.

Din optimale jord må være løs for at røttene dine skal vokse, akkurat som støtte må tilbys slik at den kan klatre, som er veldig vanlig å se det på gjerder, pergolaer og vegger.

Rosa Banksia er ideell for de som ikke har mye tid siden vanningen kan være sporadisk, så lenge det er fuktighet i jorden og godt organisk materiale. Gartnere anbefaler at det går bra to ganger i uken, selv om du må sørge for at bakken er helt tørr.

Det er vanligvis på sen vinter når kompostering er ferdig, men bare om våren kan du bruke kjemikalier for å få rikelig med blomster og deretter være i stand til å beskjære den. Advarselen er at du aldri skal beskjære før blomstring, mye mindre i løpet av de to første årene.

Hvordan oppdage skadedyr?

det er nødvendig å lære å oppdage skadedyr ved å oppdage skadedyr av Rosa Banksia

Selv om det er en sterk busk, noen ganger du kan få mugg. Om vinteren gir kulden og fuktigheten forholdene, men ingenting som sommersolen ikke kurerer.

Som vanlig, hvite flekker vises vanligvis på nyere blader. De blir også deformert og rynket før de faller, men blomsten er det eneste som ikke viser symptomer.

Du må faktisk gjøre en god forebyggende jobb for unngå planteinfeksjoner, siden det ikke er veldig økonomisk å eliminere soppen. Spesialister anbefaler behandling med svovelbaserte produkter og pleie ville innebære å kontrollere temperatur og fuktighet, unngå sukkulens i vevet, eliminere de forurensede områdene, desinfisere verktøyene.

Beskjæring av Rosa banksiae Lutea

Banksia familie roser bør kuttes etter blomstring, men vær forsiktig, vi skulle ikke kutte rosen de første to årene av vekst for å få riktig størrelse.

Når rosen begynner å blomstre, kan den bare beskjæres etter blomstring. Denne busken blomstrer på kvister fra fjorårets rosebusk, så den blir ikke beskåret om våren, siden vi ikke ville ha roser i løpet av året.