Skip to content

Rose «Julio Iglesias», ideell å gi på Valentinsdag

6 de juni de 2021

Enhver dag er perfekt for å gi roser, men uten tvil vil enhver elsker av disse blomstene uten tvil glede seg over en gave som f.eks. rosebusk «Julio Iglesias». I motsetning til de vi er mer vant til å se, har kronbladene to farger i stedet for bare en, og de gir også en deilig, myk aroma, som sitrusfrukter.

Vedlikeholdet av det ligner selvfølgelig på andre rosebusk, så det er veldig enkelt å holde det ved god helse. Så hvis du vil vise partneren din at du elsker dem med en spesiell gave, eller du vil at de skal gi den til deg 😉, Det er på tide å finne ut hvor denne rosebusk kommer fra, og fremfor alt hvordan den blir tatt vare på.

Opprinnelsen og egenskapene til rosenbusken «Julio Iglesias»

Rosen Julio Iglesias er en busk

Hovedpersonen vår er en hybrid te-rosebusk, skapt av dyrkeren Meilland. Den ble presentert for verden i 2004, og siden har flere og flere plantet den i hagene sine, så vel som i potter for å dekorere uteplassene og terrassene. Navnet ble gitt til ære for den spanske sangeren kjent både i og utenfor Spania, Julio Iglesias.

Den vokser som en kraftig og ganske tornet busk og når en høyde på mellom 80 og 170 centimeter. Bladene er de samme som de andre rosebuskene, det vil si at de består av fem til ni brosjyrer eller pinnae, med en takket kant og petioled, mørkegrønn farge.

Blomstene er store, 11 centimeter i diameter, dannet av 50 kremhvite kronblader med røde striper. De vises i grupper på 2 til 5, og de gjør det en god del av året. Faktisk kan jeg fortelle deg at i et område med middelhavsklima, med minimum opp til -2 ° C og maksimalt opp til 38 ° C, det normale er å kunne nyte skjønnheten i kronbladene fra vår til høst (Og det kan til og med være noen om vinteren hvis det er spesielt mildt, men ja, dette er sjeldnere enn det skjer).

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du tør å ha en kopi, eller gi den bort, anbefaler vi at du tar hensyn til følgende:

plassering

Det er en plante som må plasseres ute, i full sol. For å blomstre trenger den minst fem timer med direkte sollys hver dag. Av denne grunn anbefales det ikke å ha den inne i huset.

Land

  • Blomsterpotte: fyll den med universalunderlag blandet med 30% perlit. Du kan også bruke mulch blandet med 20-30% leire eller lignende.
  • Verft: vokser i jord rik på organisk materiale, med god drenering.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, spesielt om sommeren. Underlaget eller jorda må alltid forbli litt fuktig, slik at det generelt blir vannet i gjennomsnitt 4-5 ganger i uken i den varmeste og tørreste årstiden, og i gjennomsnitt 2 ganger i uken resten av. året.

Hvis du er i tvil, må du kontrollere fuktigheten i jorden før vanning, for eksempel ved å stikke en tynn trepinne eller grave litt i jorden. I alle fall, hvis du har den i en gryte, kan du legge en tallerken under den om sommeren og fylle den med vann mer eller sjeldnere.

Beskjæring

Du må beskjære rosenbusken «Julio Iglesias» innimellom:

  • Slutten av vinteren: det må gis en viktig beskjæring. Det vil avhenge av størrelsen på planten og hvor stor du vil beholde den, men hvis den måler 1 meter, er det ideelle å forkorte lengden på stilkene med minst 20 centimeter. Hvis du skal forme det til et tre, la det være med to-tre hovedgrener og fjerne resten.
  • Blomstrende: under blomstringen må du klippe de visne blomstene hver gang det er nødvendig, siden ellers vil de nye rosene du tar ut være av lavere kvalitet og mindre.

Bruk tidligere desinfiserte beskjæringssaks. Dette vil holde deg beskyttet mot sopp.

Planting eller transplantasjonstid

vår, når frosten har gått.

Hvis den er i en gryte, må den endres til en større hvert 2-3 år.

Plager og sykdommer

Diatoméjord er et godt insektmiddel

Det er ganske solid, men i tørre og veldig varme somre, vær forsiktig med insekter som ligner på marihøner, bortsett fra at de har en lang og tynn kropp, i stedet for avrundet. Noen av de vanligste i Spania er Macrolenes tannrør eller Lachnaia.

Hvis du ser noen få, to eller tre, er sjansen stor for at det er mange flere. Men hvis det fortsatt ikke er mye skade, det vil si hvis du bare har sett noen få blomster og / eller blader med noen få biter, behandle dem først med kiselgur. Dette er et hvitt pulver laget av alger, som består av silika. Når de kommer i kontakt med insekter, gjennomborer de kroppene deres og får dem til å dø dehydrert. Derfor er det et av de beste naturlige insektmidlene der ute.

Så sent på ettermiddagen anbefaler vi deg å spraye / tåke planten med vann, og deretter drys den med kiselgur. Siden det er et så fint og lett pulver, vil det på denne måten forbli lenger på de insektene som påvirker rosenbusken.

Forresten, ikke bekymre deg, det etterlater ikke spor. Hvis det faller til bakken eller underlaget, vil det gjødsle det da det også fungerer som en kompost.

Hvis skadedyret er utbredt og skaden begynner å bli betydelig, må du bruke et insektmiddel basert på Chlorpyrifos, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.

Rustikk

Motstår kulde og frost godt opp til -7 ° C

Hva brukes rosebusk «Julio iglesias» til?

Den har flere bruksområder:

Pynt

Som enhver dyrebar plante som kan skryte, er den viktigste bruken som blir gitt til rosebusk «Julio Iglesias», nettopp å dekorere. Å forskjønne hagen, terrassen, terrassen og / eller takterrassen er enkelt med denne busken. Enten i en gryte eller på bakken, som en kompakt busk eller forme den som et tre, er det alltid en kilde til glede å ha en.

Klipp blomst

Et godt alternativ å ha roseblomster «Julio Iglesias» innendørs og få aromaen nær, er å kutte dem og legge dem i en vase. Men det er viktig å skifte vannet og rengjøre beholderen hver dag, for å unngå spredning av bakterier og andre. I denne artikkelen har du flere nyttige triks som du vil kunne beholde dem lenger:

Hvor får man kjøpt?

Du kan kjøpe den fra.