Skip to content

Roser som ikke eksisterer: ikke la deg lure av frøene

23 de juni de 2021

For et par dager siden snakket vi om hvordan vi skulle ha våre egne regnbueroser, etter en rekke enkle trinn uten å måtte gå til et laboratorium for å få en av disse vakre blomstene hjemme. Nå er det mange av oss som kan gjøre den feilen å tenke at denne typen fargede rosebusk kan fås med frø. Det er derfor vi skal forklare deg hvordan de får disse overraskende fargede blomstene, slik at de ikke lurer deg med frøene med roser som ikke eksisterer, siden blå, regnbue, grønne eller svarte rosenbusker er et produkt av menneskelige hender, og de vil ikke bli funnet i naturen.

Faktisk, i dag ble alle rosebuskene som ble lagt ut for salg hentet fra stiklinger fra moderplanten for å få kloner av den.

Black Pearl Pink

Fargene på en blomst bestemmes av tre forskjellige pigmenter: flavonoider, den karotenoider og betalains. De produserer alle fargespekter fra rød til lilla og gul til oransje.

En av de vanligste formene for flavonoide pigmenter er anthocyaniner. Ingeniører kan modifisere biosyntese av disse pigmentene for å oppnå varianter av blomster med farger som, gjennom hybridisering eller kunstig seleksjon, er vanskeligere å få tak i.

Rainbow rose

For eksempel, for å få tak i blå roser, klarte det japanske selskapet Suntory sammen med det australske selskapet Florigene å skaffe blomster av den fargen. kloning av et gen for petunia flavonoid enzym og setter det inn i en rose som heter Kardinal de Richelieu. Resultatet overbeviste dem ikke, siden blomstene fremdeles beholdt pigmentet for å danne den rosa fargen. Så de måtte jobbe hardere og innlemme genet for å syntetisere delphinidin, som sørger for at blomstene får den blå fargen, og også de trengte å slå ut uttrykket av det røde pigmentgenet.

Hvis du vil få grønne eller svarte roser, du må ty til denne metoden. Det er derfor, hvis du ønsker å kunne dyrke dine egne roser i forskjellige farger, er det best å skaffe dem fra borekaks, siden for å lykkes med frøene må du ha riktig utstyr for å kunne modifisere genene.

Er du i tvil? I så fall vent ikke mer og Ta kontakt med oss.