Skip to content

Seks orkideer med dyreformer

26 de juni de 2021

Vel, det er sant. De er ikke dyr, men det er sant at noen av de mest elegante plantene i verden, orkideer, har utviklet seg til å ligne mye på noen av dem. De fleste er hjemmehørende i tropiske regnskoger, der planter må jobbe hardt hvis de vil bli pollinert, slik at de kan fortsette å forplante arten sin.

La oss bli kjent med noen av dem.

Ape-ansiktet orkide

Simian dracula

Ape

De Simian dracula, bedre kjent som Ape-ansiktet orkide, har sin opprinnelse sørøst i Ecuador, og lever maksimalt to tusen meter over havet, i fjellet. Det mest nysgjerrige på denne arten er at når det er kaldt, å tiltrekke seg pollinatorene, i tillegg til å bruke sin estetiske skjønnhet (som om det var nødvendig å imponere dem mer), den er parfymert med en lukt som ligner den på modne appelsiner.

Orkide bieformet

Bie

Bi orkide

Ophrys

Denne fantastiske orkideen heter – kan du gjette? -, den Bi orkide, hvis vitenskapelige navn er Ophrys apifera, innfødt til England, Irland og Wales. Den har utviklet seg til å ligne en kvinnelig bi som pollinerer en rosa blomst for å vekke oppmerksomhet av hannbier. Den stakkars hannen tror han er en ekte kvinne, og prøver å parre seg med henne. I prosessen dekker hun seg med pollen fra orkideen, og når hun besøker en annen, vil pollinere.

Fuglehode orkide

Fugl

Fugleorkidé

Fuglehode orkide

Den mest populære orkideen i verden, Phalaenopsis, har en helt nydelig blomst, utrolig, av den eneste grunnen som den ser ut til å ha hodet til en liten fugl redde nektar. Den er så godt formet, det ser nesten ut som en liten fugl falt i blomsten og ble sittende fast der. Det er ikke kjent hvorfor den har den formen, men … takk og lov det gjør! Hun er vakker.

Egretformet orkide

Egret

Egret Orchid

Egret Orchid

Denne elegante planten heter Hvit Egret Ochid, hvis vitenskapelige navn er Habenaria radiatasom det ser ut som … en hvit egret! Blomsten ser ut som om fuglen spredte sine myke, hvite fjær, nesten i ferd med å ta av. Se hvor like de er:

Egret flyr

Dueformet orkide

due

Dove orkide

Dueformet orkide

som Phalaenopsis, den dueformet orkide, hvis vitenskapelige navn er Peristeria elata, har også tatt form av et dyr. Men i dette tilfellet er det ikke bare formen på et fuglehode, men … Av en hel fugl! En due, for å være nøyaktig. Han ser ut til å ha et rolig blikk, synes du ikke?

Flying Duck Orchid

Flygende and

And orkide

Andeformet orkide

Sist men ikke minst har vi Andeformet orkide, hvis vitenskapelige navn er Caleana major. Den er omtrent 50 cm høy og vokser i Øst- og Sør-Australia. Det er kanskje den mest bemerkelsesverdige designen – den ser mye ut som en hannand i flukt! -. Naturen har alltid fantastiske overraskelser i vente for oss.

Hva er din favoritt dyreformede orkide?

Bilde – Cuba de Debate, Sergio Solano, TurkCyprus, AsturNatura, Shannon, Medio Ambiente, Orchidsonline, Irasshaimas, Shikoku Garden, William IP, Jardiland, Botanical Garden, Smithsonian Tropical Research Institute, Orchid Board, Retire Daussies, Bournda

Mer informasjon – Orkidéreproduksjon

Kilde – The Featured Creature