Skip to content

Sjeldne blomster

3 de juni de 2021

Blomstrende planter, det vil si angiospermer, er de som har klart å erobre alle hjørner av verden. Og det er mange som har hatt det ganske enkelt, siden vi faktisk har hjulpet dem godt … som kan motstå skjønnheten til en, for eksempel, Lamprocapnos spectabilis, mye bedre kjent med navnet blødende hjerte?

Denne og andre arter produserer det vi har klassifisert eller merket som sjeldne blomster. Det er de som har blomster med nysgjerrige former, som vekker mye oppmerksomhet, og som vi derfor ofte vil vokse i hjemmene våre. Derimot, hva heter de?

Flammebusk (Calliandra tweedii)

Calliandra produserer sjeldne blomster

Lama-busken, eller som den også er kjent som den røde plumerillo, er en buskplante med klatrevaner hjemmehørende i Brasil og Uruguay. Høyden er 5 meter, og den har blader sammensatt av mange små, mørkegrønne pinnaer. Blomstene er sammensatt av et stort antall stammer av en slående rød farge, og spirer om våren.

Den vil vokse uten problemer på steder med et varmt klima, i full sol og med jord med en sur eller nøytral pH. Den tåler ikke kalk eller frost.

Varme babyerAnguloa uniflora)

I fjellene av jungler og jungler fra Colombia til Peru bor en jordbasert orkidé som, selv om den ikke har noe kjent populært navn, godt kan kalles «beskyttede babyer.» Det er en plante som utvikler en pseudolampe, hvorfra 2-3 lansettformede, mørkegrønne løvblader kommer ut. Når disse faller om sommeren produserer en oppblomstring opp til 25 centimeter lang sammensatt av runde skiver av gulaktig farge og veldig duftende.

Det er en av de største jordboende orkideene siden kan måle seg opptil 40 centimeter høyt. På samme måte er det også en av de som foretrekker kjøligere klima (ikke kaldt), slik at det kan leve i områder der klimaet er subtropisk (gjennomsnittlig årstemperatur på 18 ºC, maksimum 30 ºC og minimum -1 ºC).

Dragon munn (Antirrhinum majus)

Snapdragon eller antirrhinum er en urteaktig plante som vanligvis lever i to år, hjemmehørende i Middelhavsregionen i Europa. Den utvikler rette eller svakt stigende stengler med en maksimal høyde på 2 meter. Det andre året etter såing produserer den blomster gruppert i klynger, hver og en av dem veldig nysgjerrige, siden når de blir presset åpner og lukker det seg som om det virkelig var en munn. Nå, hvis vi ser på fruktene, kan vi få en større overraskelse, siden de er ganske lik en hodeskalle.

I dyrking er det veldig takknemlig, så lenge det holdes ute og får direkte sol, hvis mulig, gjennom dagen. Vann det fra tid til annen for å holde det hydrert, og ikke glem å gjødsle det med en kompost for blomstrende planter for å stimulere blomstringen.

Blødende hjerte (Lamprocapnos spectabilis)

Det blødende hjertet er blomsten til en tropisk plante

Planten kjent som blødende hjerte er en busk hjemmehørende i Øst-Asia som når en høyde på 70 centimeter. Bladene er eviggrønne og består av pinnae eller grønne brosjyrer. Men utvilsomt er den mest attraktive delen blomstene som dukker opp om våren og kan vare til høsten. Disse er hjerteformede, rosa, magenta eller hvite og er 3-5 centimeter lange.

Den må holdes i halvskygge, men hvis klimaet er veldig varmt, som for eksempel Middelhavet, er det å foretrekke å ha det i skyggen. Jorden må være sur og ha god drenering. Det trenger også høy luftfuktighet, samt hyppig vanning. Motstår opptil -4 ° C.

KysseblomstPsychotria elata)

Kyssens blomst er rød og veldig nysgjerrig

Kysseblomsten er en tropisk busk som er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika. Den når en høyde på 1 til 3 meter, med enkle, grønne blader. Når den blomstrer, gjør den det på en slik måte at skivbladene, det vil si modifiserte blader som oppfyller samme funksjon som kronbladene, ligner menneskelige lepper.. Men det er fortsatt mer: fra midten av disse «leppene» vil de sanne blomstene dukke opp, som er hvite.

Dessverre er det en art som er i alvorlig fare for utryddelse. I tillegg er det veldig kult i dyrking, siden det ikke støtter kulde og krever høy luftfuktighet gjennom året. Dens vitenskapelige navn er Palicourea elata, men aksepteres som et synonym Psychotria elata.

Flaggermus (Tacca chantrieri)

Tacca chantrieri i en hage

Flaggermusblomsten er en urteaktig plante som lever i regnskogen i Sørøst-Asia. Den har store, lyse grønne blader, som utvilsomt er veldig pene, men når den blomstrer er det ganske synlig. Blomstene er formet som en flaggermus. De er 12 tommer brede, og har lange «kinnskjegg» opp til 28 tommer lange på hver side.. Den totale høyden på planten er omtrent 50 centimeter.

Det er en veldig krevende plante som trenger et fuktig tropisk klima for å leve, der minimumstemperaturen er 4,5 ºC eller mer. Innendørs krever det lys (ikke direkte) og høy luftfuktighet.

Pasjonsfrukt (Passiflora edulis)

Utsikt over Passiflora edulis 'Flavicarpa' plante

Pasjonsfrukt er en 10 meter høy urteaktig klatring flerårig plante innfødt i det tropiske Amerika som dyrkes for både blomster og frukt. Den første De kan måle opptil 10 centimeter i diameter, selv om det i deres naturlige habitat er normalt at de ikke overstiger fem. Disse er hvite og har rosa eller rødlige fargetoner. Når det gjelder sekundene, er de avrundede bær som er egnet til konsum.

Når du dyrker den, må du sette den i full sol eller halvskygge, og vanne den flere ganger i uken, spesielt om sommeren. Den støtter kulden, men hvis det er frost, selv om de er svake, må du beskytte den.

Protea (Protea nitida)

Protea nitida er en busk som produserer runde gule blomster

De Protea nitida Det er et eviggrønt tre som bor i Afrika, spesielt i Kapp. Den vokser mellom 5 og 10 meter i høyden, og har en avrundet krone med langstrakte blågrønne blader. Blomstene samles i store hoder, opptil 10 centimeter i diameter, og er veldig særegne fordi de nesten ser ut som en rund børste.. Disse er gule og produserer nektar.

Det trenger et varmt klima for å leve, så det anbefales ikke å vokse på steder der det er frost. Dessuten må den utsettes for direkte sol, og et land som drenerer vann raskt.

Hvilke av disse sjeldne blomstene likte du best?