Skip to content

Sommerblomster

20 de juni de 2021

Normalt tror vi at våren er den eneste sesongen når planter er fylt med vakre blomster, men sannheten er at det ikke er den eneste sesongen. Ja, det er sant at etter å ha tilbrakt en mer eller mindre kald vinter, er det mange arter som ønsker å ønske velkommen tilbake av godt vær, behagelige temperaturer og regn. Men dette fargeshowet er ikke over ennå. Og bevis på dette er det samme innlegget.

Ja, ja, her skal vi fortelle deg det hva er de viktigste sommerblomstene, de som ikke kan mangle i noen hage eller uteplass hvis du ønsker å feire ankomsten av årets varmeste sesong.

Solsikke

Solsikkebukett

Solsikke, hvis vitenskapelige navn er Helianthus annus, er den solelskende plante par excellence, og du kan nesten si at det også er sommer. Denne årlige urten hjemmehørende i Amerika kan være opptil 3 meter høy, med store blomster opp til 30 cm i diameter. Den mest kjente er utvilsomt den med gule kronblad, men det er også de med røde kronblad.

Gazania

Gazania

Gazania, eller Gazania rigger i botanisk lingo er det en flerårig urt innfødt i Sør-Afrika som vokser til 30-35 cm høy. Det er en vakker plante som har en egenskap som gjør den unik: blomstene åpnes bare hvis himmelen er klar, så om sommeren vil du se det mange dager med blomstene utsatt på en slik måte at de vil motta stjernens stråler direkte. Du har den i flere farger: gul, oransje, rød, tofarget …, så du kan kombinere flere for å lage et interessant farget teppe.

Canna

Canna indica

Canna er en rhizomatøs plante (selges som pæreformet) som plantes tidlig på våren og blomstrer midt på sommeren. Hun er opprinnelig fra Sør-Amerika, og hun er veldig, veldig pen. Det er noen varianter som har dekorative blader, og det er andre der deres viktigste attraksjon er deres blomster. I alle fall, De ser alle bra ut både i hagene og i planter som dekorerer balkongen eller terrassen.

Rosebush

Roser

Rosenbusken er en fantastisk busk hjemmehørende i Asia som ikke kan mangle i noen hage. Blomstringssesongen begynner på våren og slutter på høsten, med sommersesongen de månedene den er vakrest. Og det er ikke bare nødvendig å markere skjønnheten til kronbladene, men også søt duft som avgir mange av blomstene deres. Selv om den kan være i halvskygge, vil den vokse best i områder der den er i solen.

Geranium

Geranium

Geranium er også eviggrønne planter som lenge har vært brukt til å dekorere uteplasser. Bevis på dette er fantastiske terrasser de har i Andalucía, hvor de hvert år blir levende takket være disse små, men dyrebare sommerblomstene. De er hjemmehørende i det østlige Middelhavsområdet og vokser opp til 60 cm i høyden. Du finner den med røde, rosa, hvite og oransje blomster.

Dahlia

Dahlia

Dahlia er rhizomatøse planter (selges også som pæreformede) som plantes tidlig på våren, rett på slutten av vinteren på steder der de får direkte sollys, og blomstrer om sommeren og utover høsten. De er hjemmehørende i Mexico, og vokser til en høyde på 30-40 cm. Fra tid til annen dukker det opp nye kulturer, men i dag kan du allerede finne et interessant stort utvalg: det er dem med doble blomster, med enkle blomster, rød, rosa, hvit eller tofarget, med tynne kronblader som gir det et pompong-utseende … Kort sagt, hvis det er en slekt av planter som blomstrer i den solrike sesongen som har variasjon, er dette utvilsomt Dahlia.

Echinacea

Echinacea purpurea

Echinacea er flerårige urteaktige planter hjemmehørende i det østlige Nord-Amerika. De vokser på steder som er utsatt for solen opp til en høyde på 2 meter, og har en blomsterstand som består av lilla blomster arrangert i koniske hoder. Det er en av de plantene som de tiltrekker seg mye oppmerksomhet på grunn av hvor nysgjerrige blomstene er, og at de i det minste vil gjøre sommeren uforglemmelig i hagen din 🙂.

Begonia

Begonia

Begonier er rhizomatøse planter (selges som innendørs planter) som er hjemmehørende i regnskogen i Amerika, Afrika og Asia. Det er mange arter, noen høyere enn andre, men de som selges oftest overstiger vanligvis ikke 40 cm i høyden. De har veldig vakre og delikate blomster, røde, oransje eller rosa. Selv om den blomstrer om sommeren, i motsetning til de vi har sett så langt, den må beskyttes mot direkte solsom ellers ville det brenne.

Convolvulus

Convolvulus

Convolvulus er årlige planter som er hjemmehørende i de tempererte og varme områdene i verden. De er preget av å ha udelte trompetformede blomster, av farger som kan være hvite, lilla-blålige, rosa eller tofarger som er utsatt for solen. De kan vokse opp til 2 meter i høyden, men i dyrking overstiger de sjelden 30 cm. De er spesielt interessante for gulvbelegg, men du kan også ha dem i potter.

Zinnia

Zinnia

Zinnia er sommerblomster som elsker sol og varme, spesielt fra Mexico som vokser opp til 40 cm i høyden. De er flerårige eller årlige urteaktige planter som lyser opp de varme månedene på en spektakulær måte: blomstene er veldig prangendeDe er ofte doble, med farger som kan være røde, oransje, rosa.

Lavendel

Lavandula

Lavendel er en busk som er hjemmehørende i Middelhavsregionen og som er omtrent 50 cm høy. Blomstene vises distribuert i syrinblomstrer. Planten er aromatisk, det vil si at den gir en veldig behagelig aroma, men også, frastøter mygg. For å forhindre at disse forferdelige insektene plager deg, må du bare legge noen lavendelplanter i forskjellige hjørner av hagen din eller på terrassen din.

Hibiskus

Hibiskus

Hibiscus er en busk hjemmehørende i Asia som begynner å blomstre midt på våren og avslutter sesongen tidlig på høsten. De vokser til en høyde på 1-2m. Blomstene er store, 10-15 cm i diameter, med 5 røde, rosa, hvite eller tofargede kronblader. Du kan bruke den ikke bare for å ha en pott, men også som en hekk.

Og så langt vårt utvalg. Hvilken likte du mest? Kjenner du andre sommerblomster?