Skip to content

Star orchid (Epidendrum)

5 de juni de 2021

Epidendrum, en av de mest dyrebare orkideene, i hvis familie det er 1000 andre arter. I følge de største kjennere av botanikk har denne typen orkideer et høyere kvalitetsnivå enn mange andre, og krever viss spesiell forsiktighet for å utvikle seg på den beste måten.

Derfor, hvis du vil dyrke et eksemplar av denne typen planter, bør du lese informasjonen vi vil gi deg i denne artikkelen. Når vi refererer til Epidendrum, vi snakker om en bestemt type planter som inngår i denne slekten, som tilhører familien til Orchidaceae.

Hvilken er en Epidendrum?

vakkert bilde av en Epidendrum Orchid

Det ville være vanskelig å nevne antall underarter det er, siden som vi har fortalt deg, er det rundt tusen, men blant de mest kjente er Epidendrum radikaner, Epidendrum acuminatum, Epidendrum compressum, Epidendrum secundum, Epidendrum magnoliae.

Beskrivelse

Ved sin form, det kan komme til å motta det vulgære navnet på stjerneorkide eller kanskje ildstjerne. Den første egenskapen som skiller seg ut for denne typen planter fremfor alt resten av de som finnes i orkideefamilien, er at den ikke er epifytisk, så du vil bare se den i eksemplarer som dyrkes i bakken.

Når det gjelder stilkene, er disse oppreist og de kan gi planten en høyde på rundt en meter og 1,5 meter omtrent. Bladene til denne planten vises vekselvis, i en farge som ligner på stammen, som kan sees mer i en intens grønn farge.

Disse er vist å være tykke nok og har en form som faller mellom elliptisk og oval. Det første du vil se når denne orkideen blomstrer er de store blomsterstandene, som er av betydelig størrelse og de kan til og med vise dusinvis av små blomster.

Disse vil bli de vakreste blomstene, som vil ha en intens farge som vil gå fra rød til oransje og det vil være en god periode at de er på anlegget uten problemer.

Dette blomstringstrinnet er ikke unikt i året og kan gjentas lunefullt flere ganger i året, så det ville være veldig vanlig for deg å nyte dyrebare orkideer mer enn en gang per sesong.

Omsorg

Skjønnheten til denne orkideen det koster visse pleie- og miljøegenskaper som du må regne med for at den skal utvikle seg på den beste måten. Her vil vi gi deg en liste med den beste pleien:

Nødvendig lys

Det må sies at alle eksemplarene som utgjør denne typen orkideer, de vil sannsynligvis vokse bedre på steder med høyere lysstyrke. Dette betyr at de må finnes på godt opplyste steder.

Det er til og med noen typer som utvikler seg best i direkte sollys, men ikke alle. Hvis du ser at orkideen din ikke utvikler seg på riktig måte, kan det hende at den ikke mottar det nødvendige lyset.

Bedre vanning for blomstringen din

Epidendrum orkide med en veldig levende rød farge

Det er en plante som trenger litt spesiell pleie, for eksempel i vanning slik at den blomstrer sunnere. Denne perioden må du velge basert på fuktighetsegenskapene i området der du har dyrket det, samt temperaturen.

Denne typen orkide er en som vil utvikle seg bedre hvis røttene tørker ut helt mellom vanningene dette bør være hver omtrent åtte til tiende dag.

Temperatur

Så lenge disse orkideene har riktig temperatur, er deres vekstforholdene vil være mye bedre. EN Epidendrum Det gjør det best når temperaturen på dagtid er mellom 19 og 25 grader Celsius.

Anlegget vil overleve ved temperaturer under disse, men i de tilfellene er det nesten sikkert at det ikke er blomstrende. I løpet av natten kan det utvikle seg komfortabelt i tilfelle temperaturen synker til 15 ° C.