Skip to content

Stemorsblomster, fargerike blomster å ha i hagen eller balkongen

25 de juni de 2021

Det er ikke en spesielt annerledes blomstrende plante, men stemorsblomster er fortsatt populære for å gi farger til hager og balkonger. Dette skyldes fargespekteret det inkluderer, med blomster som spenner fra hvitt til gult, gull, lilla, blått eller rødt.

Noen blomster er varierte, selv om det er best å kombinere flere av dem for å ha en regnbue utenfor. På grunn av deres godhet og skjønnhet, stemorsblomster er mye brukt prydplanter over hele verden, selv om de også er begrensede fordi de er vinterplanter, hvis blomstring skjer fra høst til sen vår.

Dyrke tanker

Stemorsblomster, fargerike blomster å ha i hagen eller balkongen

Men det er ingen grunn til ikke å kultivere tankene i hjemmet ditt, fordi fargesammenslåingen i løpet av sesongen er så utsøkt at det er vel verdt å nyte det, selv i kort tid.

Hvis du vil kultivere tanker, må du ta hensyn til noen spørsmål. Det første er å vite hvilken type jord de trenger for å bli edle. Det er best å velge tLøs, næringsrik jord for å få en bedre blomstring. I tillegg må det alltid være fuktig, men ikke overskredet i vann da vil det føre til spredning av sopp. Unngå alltid pytter når du vanner, og lager en vanlig vanning men moderat med tanke på at fordampningen av vannet er tregere om vinteren. I tillegg må du lokalisere tankene dine i en Solrikt sted som de får næring av naturlig lys.

Stemorsblomster, fargerike blomster å ha i hagen eller balkongen

Dette anlegget er ikke krevende i klima, så det tåler både varme og kalde temperaturer, til og med noen få minusgrader. Som vi trenger, trenger tanker a næringsrik jord så det er best å legge til en spesiell gjødsel for blomstrende planter en gang i måneden.

Du kan voksende stemorsblomster i planter, potter eller i bakken. Det viktige er å endre vanningen i henhold til stedet de plantes: daglig når det gjelder potter eller planter, når du merker at jorden begynner å tørke ut hvis du dyrker dem i bakken. På den annen side velger du godt drenerende potter for å forhindre rotrot.

Den beste tiden for såing er høst Og prøv å plante dem i en avstand på 6 inches fra hverandre, slik at de får plass til å vokse, selv om du kan redusere avstanden hvis du planter dem i potter.

Når blomstene vokser og visner, fjern de døde for å hjelpe resten til å vokse. På den annen side anbefales det å utføre en beskjæring ved å kutte bunnen av stammen når blomstringssesongen slutter.

Mulige tenkeproblemer

Mellom plager og sykdommer De hyppigste angrepene på tankene er bladlus og pulverisert mugg, en sykdom forårsaket av en sopp som angriper blomstene og produserer en hvitaktig farge.

De fiolette mygglarver De angriper også stemorsblomster ved å produsere galler på bladene, der flere larver sprer seg og påvirker bladene. I mellomtiden skader tusenbein planten ved å gnage på røttene og nedre bladene.

Stemorsblomster, fargerike blomster å ha i hagen eller balkongen

Imidlertid kan det oppstå andre problemer. Hvis du merker svarte flekker på bladene, er det vanlig at planten trenger å bli mer utsatt for solen, så du bør bare plassere planten et solrikere sted.

Tap av bladene kan skyldes angrep av snegler og snegler, samt mangel på vanning. I sistnevnte tilfelle er det vanlig at bladene først blir gule.

Hvis tankene dine ikke blomstrer, kan det skyldes mangel på sol eller for mye fuktighet, selv om dette også skjer hvis jorda mangler næringsstoffer. Sjekk plantene dine godt, noter alle endringene du merker, for det er ingenting som makt til å observere for å oppdage ulemper som påvirker prøvene dine. Jo før du oppdager problemet, jo lettere blir det å løse det slik at plantene dine vokser i harmoni.

Stemorsblomster, fargerike blomster å ha i hagen eller balkongen