Skip to content

Summer’s Here – Colorado’s Burning – Who’s Next?

28 de februar de 2021

Her i Santa Barbara har jeg vært gjennom min andel av brann de siste årene. De er skremmende, farlige, og den langsiktige effekten på samfunnet og miljøet er smertefull og langvarig. I dag trodde jeg at jeg skulle skrive om å massere planter for å lage vakre, nyttige ordninger, men da jeg leste overskriften i LA Times, skiftet jeg spor.

LA Times overskrift
LA Times Headlne – 6.15.12

Hvem er neste?

Colorado brenner. Hvem er neste? Wildfires har alltid vært et av naturens verktøy for å rydde ut gammel vekst og tilbakestille klokken på økosystemer. Områdene som mest sannsynlig vil brenne, er selvfølgelig også de mest naturskjønne stedene å bo, så bosetningene våre skyver lenger inn på steder med høyt forbrenningspotensial.

Bor du i et område som er sårbart for brann? Hvis du sa: “Det er ikke meg; Jeg bor ikke i det ville vesten, ”tenk igjen. Med klimauttørking, vintre som mister slag som dreper av tømmer ødeleggende feil, og forutsigbare værmønstre en saga blott, er alle spill av. I september sist raset 100.000 mål nord i Minnesota og spredte kvelende røyktepper inn i Chicago.

Satellittvisning av brannfluken over Chicago
Satellittvisning av brannfluken over Chicago

Ikke langt hjemmefra

Det du gjør i din egen hage kan utgjøre forskjellen mellom å ha et røykfylt, men fortsatt stående sted å komme tilbake til og starte på nytt.

Dette er noen av de grunnleggende retningslinjene de fleste byråer støtter, selv om jeg advarer deg om å ta kontakt med lokale brannmyndigheter for å finne ut hva de anbefaler der du bor. I tillegg tilbyr mange brannvesen gratis vurderinger for å hjelpe deg med å designe og opprettholde et mest mulig brannmessig landskap.

– Vurder din brannrisiko: Hjem på toppen av en høyde / ås eller langs en kløft har høyere risiko, siden flammer beveger seg oppover, drevet av varme og vind. Hvor tykk er omkringliggende børste og andre drivstoffkilder? Hvor mye plass er det mellom hjemmet ditt og drivstoffet? Har overhengende dekk fristende tinder?

– Skap forsvarlig plass: Mange av oss holder seg fortsatt til en designestetikk som plasserer tette grunnplantninger langs sidene til hjemmene våre, og plasserer trær i nærheten for å gi skygge for utendørs oppholdsarealer. Ikke en så god idé i et brannområde. Når et brannmannskap cruiser nabolaget ditt mens brann raser, vil du at de skal se på eiendommen din og tenke: «Vi kan kanskje redde dette.»

Santa Barbara Firescape hagesoner
Santa Barbara Firescape hagesoner

– Fjern drivstoffplanter: Tenk på hjemmet ditt som sentrum for et okseøye med fire ringer rundt det.

Sone 4: Den ytterste ringen, der den utemmede børsten møter hagen din, bør forvaltes som en skjærgård med drivstoff. Lag hull på minst 15 fot mellom «øyer» med vegetasjon. Dette reduserer sannsynligheten for at en kontinuerlig «sikring» fører til hjemmet ditt.

Sone 3: Den neste ringen består av planter med fint løvverk, så hvis de brenner, brenner de raskt og produserer så lite aske og aske som mulig. I sonen min gjør planter som lavendel og kattemynte jobben. Også trær med lemmer (etter god skogbrukspraksis) til en høyde av minst 6 fot, for å forhindre at en bakkebrann klatrer opp en «drivstoffstige» inn i baldakinene.

Sone 2: Velg planter med høyere vanninnhold nærmere huset, som sukkulenter eller andre planter som sakte brennes, anbefales for ditt område.

Sone 1: Plassen nærmest huset (30 meter bredt anbefales ofte) bør være fritt for plantemateriale rett mot huset. Denne sonen har fordeler av å ha en vannet plen eller lave bakkedeksler. Dette området bør vannes tilstrekkelig gjennom tørrere tider av året, og sørg for at trær er plantet minst ti meter fra strukturer. Unngå kjente brennbare trær med høyt naturlig olje / saftinnhold, som furu og eukalyptus.

– Vedlikehold det du planter: Det tar ikke lang tid før hageplanter akkumulerer mange døde kvister inni og tørkede blader under. Mulch er din venn når det gjelder jordhelse, og det er greit i en firewise-hage så lenge du holder bakken fuktig. Et 3-tommers lag med grus kan være like effektivt og gir ikke noe drivstoff.

Hjertet mitt går ut til alle som er berørt av villmarkbranner, spesielt fagfolk og frivillige som setter livet på spill for å beskytte oss. Men naturen sa aldri at hun var ferdig. Etter hvert som klimaendringene fortsetter, er det svært sannsynlig at områder i landet som aldri ville ha vært i fare, kunne bli konfrontert med de samme forholdene som vi vestlige har støttet for.

Hvis det kommer ild til nabolaget ditt, kan hagen din gjøre hele forskjellen i fremtiden din.

Ressurser:
Firewise.org http://www.firewise.org/
Bureau of Land Management http://www.blm.gov/id/st/en/prog/fire.html