Skip to content

Svart orkidépleie

20 de juni de 2021

Orkideer er planter hvis blomster er preget av å være veldig elegante og dekorative. Det er mange arter, alle fordelt over de tropiske og subtropiske områdene i verden, men det er en som er litt annerledes enn de andre: svart orkide. Kronbladene er ikke fargerike, men en virkelig spektakulær svart som kull.

Det er litt krevende, så vi skal fortelle deg hva svart orkidépleie.

Svart orkide

plassering

Den svarte orkideen er en veldig nysgjerrig plante som alltid må beskyttes mot direkte sol, siden den vokser i skyggen av trær og andre høye planter. Men å være følsom overfor kulde – temperaturer under 10 ° C kan gjøre mye skade-, den skal være plassert inne i hjemmet i et veldig lyst rom.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, spesielt om våren og sommeren, og unngå vannlogging. Hvis du er i tvil om når du skal vanne, sett inn en tynn trepinne – som den de gir i japanske restauranter – til bunnen av gryten, og hvis den blir praktisk talt ren når du fjerner den, er det fordi underlaget er tørt og må vannes.

Underlag

Som substrat kan du bruke substrat til orkideer, som består av Furubark.

Sende

Det anbefales på det sterkeste å betale med en mineralgjødsel for orkideer i løpet av månedene med godt vær, i henhold til anbefalingene som er angitt på pakken eller konvolutten, og suspendere gjødsel en måned før det kalde været kommer. På denne måten vil vi sikre at planten vokser sunt og sterkt, og dermed kan produsere en interessant mengde blomster.

Svart orkide

Den svarte orkideen vil dekorere hjemmet ditt som ingen andre. Svært få planter har svarte blomster. Hvordan kan det være ellers, i orkideefamilien finner vi en elegant og dyrebar som henne alene.

Hva tror du?