Skip to content

Tatt av vinden

15 de april de 2021

Ja, jeg fortsetter fortsatt med vannvern. Vel, hvorfor ikke? Vi er i hundedagene om sommeren, og jeg er her for å hjelpe deg med å spare noen liter og noen kroner. Dessuten, hvis vann renner ut av landet ditt og inn i avløpet, stormer alt gjødsel og søppel opp lokale vannveier.

Her er to viktige ting du bør vurdere:

Høytrykkssystemer
Det eneste som er tristere enn å se på dårlig justerte sprinklere som sprøyter fortau eller vasker bort noens ulykkelige weinerhund, er å se milliarder av små dråper som flyter bort på en lek. Tsk, tsk, tsk!

«Misting» oppstår når mye vann prøver å passere gjennom et lite rom. Vann ment for hagen din – nå borte med vinden. Det er flott for naboens tropiske orkideer, men hvorfor betaler du for det. Jeg vet – du er bare en sjenerøs person.

Men la oss være realistiske. Måten å redusere misting på er å redusere trykket som når sprinklerne, enten det er et jordanlegg eller en vriete ting på slutten av en slange.

Sett deg ned på kne og se nærmere på sprinklerne dine (beklager, ikke så nært – betydde ikke at du skulle kvalifisere deg for den våte t-skjortekonkurransen) og skriv ned produsenten og modellnummeret på dysen. Så slå opp spesifikasjonene for dem online. Her er et eksempel på en Toro 570-dyse. Du ser kanskje at dysen skal kaste en radius på 12 fot når den mottar 20 til 30 psi (pounds per kvadrattomme).

Ring deretter de hyggelige menneskene på vannbyrået ditt og finn ut trykket på måleren din. Hvis det langt overstiger det ideelle for sprinklerne dine, vil du ha en trykkregulator og fikse problemet ditt. Du sparer penger og hjelper samfunnet ditt når du oppbevarer alt det dyrebare vannet der det vil gjøre deg mest mulig bra.

Hodeturer
Så du har systemets trykk under kontroll. Bra for deg! Klar til å ta et nytt steg? La oss sørge for det hver dråpe faller akkurat der du vil ha den.

Den nyeste innovasjonen innen sprinklerhoder er MP Rotators, laget av Hunter. Nøkkelen bak denne teknologien kommer fra flere vannstrømmer, i stedet for den typiske viftesprayen de fleste dysene leverer. Bekkene produserer en veldig effektiv spray av fettdråper som ikke flyter bort i luften.

De har også en lav nedbørsrate, et teknisk begrep som bare betyr at bare litt vann når jorden om gangen. Det er som forskjellen mellom en rensevask og en duskregn. Det er spesielt bra hvis du har skrånende eller tung jord der avrenning kan være et problem.

Vannbesparelsene fra å bytte til MP Rotators er estimert konservativt til 30%, og det er ingenting å nyse på.
Så legg et notat på badespeilet for å sjekke disse ideene i helgen. Lemme vet hva jeg tror!