Skip to content

Terrestriske orkideer, ideelle planter å dekorere

24 de juni de 2021

De orkideer de er kanskje plantene hvis blomst er den mest elegante av alle. Selv om de mest kjente er de som selges i gjennomsiktige plastpotter, hvis blomst ligner en sommerfugl ( Phalaenopsis), sannheten er at det er tre typer orkideer: epifytter, som er de med luftrøtter, de halvjordiske, som er de som kan vokse både på bakken og på grenene på trærne, og de jordiske, som er hovedpersonene i denne artikkelen og bare kan leve mens røttene vokser under jorden.

Disse plantene er veldig dekorative. Hvis du vil dekorere hjemmet ditt med en av dem, presenterer vi tre av dem nedenfor, hver for seg vakrere.

Calanthe

Calanthe

De Calanthe Det er en veldig utbredt slekt av terrestriske orkideer: den har mer enn 150 arter distribuert hovedsakelig over det asiatiske kontinentet. De lever i jungler og tropiske skoger, og vokser på fallne trær.

Bladene er veldig lange, og kan måle mer enn 40 cm i lengde og ca 8 cm i bredde.

Chloraea

Chloraea gavilu

Chloraea Det er en slekt av terrestriske orkideer som har omtrent 50 arter. De distribueres hovedsakelig i Andesfjellene, selv om noen er funnet i Sør-Amerika.

Hovedkarakteristikken deres er at takket være de knollete røttene, tåler de branner og langvarig tørke.

Phaius

Phaius

Kjønnet Phaius Den har omtrent 30 arter som bor i store deler av verden, spesielt mellom Madagaskar og Filippinene. Selv om det er noen få arter som er epifytter, er de fleste på land.

De har store blader og veldig vakre blomster, som generelt har en behagelig aroma.

I likhet med orkideene som finnes i barnehager, er det veldig sannsynlig at de ikke tåler frost, hvis vi ser noen jordiske orkideer. Men fordi de kan tilpasse seg godt å bo innendørs, er det ikke noe problem.

Hvilken likte du mest?