Skip to content

Tips for å plante tulipaner

15 de juni de 2021

Tulipaner er en av de mest elskede løkplanter om våren. De produserer blomster så vakre og elegante at de godt kan se ut som en plante fra barnas historier. Å ha noen få er alltid en kilde til glede, siden de er veldig enkle å ta vare på, men … hvordan blir de plantet?

Enten vi ønsker å ha et teppe med flotte blomster, eller hvis vi vil ha et som pynter et bord, anbefaler vi å skrive ned disse tips for å plante tulipaner.

Når plantes tulipaner?

Plant tulipanpærene sammen

For at alt skal gå greit, er det viktig å vite når tulipanpærene må plantes. Siden det er planter som blomstrer om våren, er idealet det kjøp dem i løpet av høsten, ideell tid til å plante dem. Nå vil vi ikke være i stand til å gjøre det i noe hjørne, for for å kunne produsere blomster trenger de mye lys, og de må derfor utsettes for solstrålene i minst 4 timer om dagen.

Hvordan plantes de?

Hvis du er i tvil om hvordan de plantes, ikke bekymre deg. Du må bare følge dette trinn for trinn:

  1. Det første du må gjøre er å måle høyden på pæren. Når du vet hvor høy han er, multipliser du høyden med to. Resultatet at det gir deg vil være dybden du må plante den til.
  2. Forbered stedet der du skal dyrke det:
    • Hage: du må fjerne steiner og urter, i tillegg til å utjevne bakken og plassere et anti-ugressnett der du vil lage hull (hvor pærene vil være).
    • Gryte eller planter: den må fylles med universelt voksende substrat blandet med 30% perlit.
  3. Da må du plante den. Hvis du har flere, kan du plassere dem i en avstand på ca 3 cm.
  4. Til slutt, vann.

Knep for å få dem til å blomstre

Plant tulipanen din om vinteren

Hvis du vil sørge for at den blomstrer, begynn å betale den fra den måneden du plantet den. Bruk spesifikke flytende gjødsel til bulbous planter, eller en som er rik på kalium og fosfor, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.

Kos deg med tulipanene!