Skip to content

Triks for pelargoner å blomstre

4 de juni de 2021

Geranium er veldig elskede planter. På en balkong eller uteplass er de perfekte. Selv om det er sant at de trenger beskyttelse mot frost, kan de om nødvendig holdes hjemme om vinteren uten problemer. Så snart temperaturene blir bedre, blir de tatt ut og så må du bare vente på at de skal gi blomster.

Men noen ganger skjer ikke dette. Faktisk, hvis de har det vanskelig av en eller annen grunn, tar disse blomstene tid å vises. Heldigvis, Det er flere triks for pelargoner å blomstre som er enkle å praktisere.

Sett dem i et område med lys

Geranium er planter som kan dyrkes i potter

Disse dyrebare plantene kan ikke blomstre uten lys. Er det må være naturligMed andre ord må den komme fra solen, siden huslyset ikke er intens nok til å stimulere veksten av pelargoner. Men vær forsiktig: Ikke utsett dem direkte for stjernekongen hvis de tidligere var i skyggen eller innendørs, siden neste dag vil du se at bladene deres er helt eller delvis brent.

Likevel er det veldig viktig at du vet det kan blomstre i halvskygge (ikke total skygge), noe som utvilsomt er interessant når man bor for eksempel i en leilighet der solstrålene ikke når godt.

Gi dem plass

Når vi kjøper en plante, må vi tenke at den, nesten helt sikkert, har vært i den potten i lang tid. Dette må være tilfelle, siden barnehagen ikke er interessert i å selge unge eksemplarer uten å rote, siden disse generelt er veldig små. Dette er ikke noe problem; Dessuten er det perfekt, siden det hjelper deg som kjøper å få en sunn plante som du enkelt kan transplantere.

Men det er ikke alltid transplantert. Og dette er en ulempe for geranium. Røttene vil vokse til de går tom for jord og rom. Når det skjer, vil det ikke være mer vekst og ingen blomster. Så de må flyttes til større potter av og til, eller plantes i hagen hvis været er varmt eller mildt, og landet drenerer vannet godt.

Gjødsel av pelargoner

Kompost er en god naturlig kompost

Spesielt hvis du har dem i potter, det anbefales at du gjødsler dem om våren og sommeren. Og det kommer en tid da det ikke vil være behov for å transplantere dem, siden pelargoner er relativt små planter. Dessuten er det vanlige at de er i containere med en maksimum på 30 eller 40 centimeter i diameter.

Så, slik at røttene ikke går tom for næringsstoffer, og forresten for å få glede av blomstene igjen, vil vi gjødsle dem med noen av disse gjødselene:

  • Organisk gjødselAlle vil gjøre det. Kompost, humus, grønn gjødsel, guano, planteetende husdyrgjødsel, egg og / eller bananskall, … Legg til en håndfull per plante, og hvis du vil, bland den med det mest overfladiske laget av jorden.
  • Gjødsel (kjemisk gjødsel): for at de skal blomstre, anbefaler vi en for blomstrende planter, eller en spesielt for pelargoner (til salgs). Les etiketten »Hvordan bruke» for å vite hvordan du bruker den, hvor ofte og hvilken dose du skal bruke; dermed vil det ikke være noen risiko for overdosering.

Vann bare når det er nødvendig

Ja, jeg vet: med dette ser det ut til at jeg ikke sier noe. Og selvfølgelig har det ikke mye av et triks … eller kanskje det gjør det? Vel, det kommer an på hvordan du ser på det. Å kontrollere risikoer er ikke en enkel oppgave. Det er ikke noe som læres over natten. Det er mange ting du bør vurdere: klimaet i området, typen underlag eller jord som planten har, størrelsen på det ovennevnte, enten det er utenfor eller inne i huset, …

Til å begynne med liker ikke pelargoner å ha bakken helt tørr, men de ville ikke tåle å ha vannrøttene sine heller. Det bør bemerkes at det mest overfladiske laget tørker raskt, men de som er lenger inn i landet forblir våte lenger. Av denne grunn, det er viktig å kontrollere fuktigheten i jorden, og det er flere måter å gjøre det på: med en meter, sette inn en tynn trepinne, eller til og med om den er i en gryte, ganske enkelt ved å plukke den opp så snart den blir vannet og igjen etter noen dager.

Hva vann å bruke? Ideelt sett ville det være regnet, men siden det ikke alltid er lett å få tak i det, kan det være den som er egnet til konsum, eller springen hvis den i det minste kan brukes til matlaging uten å måtte koke den først .

Utfør forebyggende behandlinger mot geraniumsommerfuglen

Geraniumsommerfuglen er et stort skadedyr

Geranium Butterfly, hvis vitenskapelige navn er Cacireus marshalli, er et insekt som forårsaker mye skade på våre favorittplanter. I løpet av larvefasen (du vil se små grønne larver) gjennomborer stilkene og spiser innsiden av dem, som pelargoniene slutter å vokse med, og selvfølgelig også produserer blomster.

En effektiv måte å forhindre at dette skjer utfører behandlinger våren og sommeren med cypermetrin 10%, eller med en spesifikk mot denne fienden av geranium (du kan kjøpe den). Følg instruksjonene som blir spesifisert på pakken, og slik at du kan glemme dette skadedyret.

Beskjær pelargonene dine

På slutten av vinteren er det veldig interessant å beskjære dem for å få flere stammer, hvorfra nye blomster kommer ut. Denne beskjæringen skal ikke være drastisk; nemlig vi trenger ikke å kutte stilkene nesten på bakkenivå fordi vi sannsynligvis vil laste anlegget. Det du må gjøre er å redusere lengden på dem litt. Hvis de for eksempel måler 20 centimeter, må du fjerne 5 cm fra dem. hvis de måler 40 cm, fjerner vi 10 cm fra dem.

Bruk beskjæringssaks som er ren og desinfisert. Det anbefales også å tette sårene med helbredende pasta, spesielt hvis det vanligvis regner i ditt område i den sesongen, siden dette forhindrer infeksjoner.

Som du kan se, er det ikke bare ett triks for å få pelargoner til å blomstre, om ikke noen få til. Selv om de er mer enn triks, er de tips som vi noen ganger overser, og som vi i Gardening On vil tilby deg. På denne måten håper vi at du igjen kan nyte blomstene til plantene dine.