Skip to content

Tusenfryd bilder

17 de juni de 2021

Tusenfryd er de vanligste blomstene som finnes i åkrene, i åpne felt, på begge sider av veien, … kort sagt, hvor som helst. De trenger ikke mye å vokse, bare litt jord, vann og sol, mye sol slik at blomstene kan åpnes og vise sin skjønnhet for å tiltrekke pollinerende insekter.

Men når noe er for vanlig, har vi en tendens til å ignorere det, og glemmer hva som fanget oppmerksomheten vår på den tiden. Derfor vil jeg at du skal se disse dyrebare bilder av tusenfryd, mens du lærer ting om dem. Du liker? 🙂

Tusenfryd blomst

Tusenfryd det er en flerårig urteaktig plante Den vokser til en maksimal høyde på 30 centimeter. Dens vitenskapelige navn er Bellis perennis, og er innfødt i Europa, og fra Nord-Afrika til Sentral-Asia, selv om den i dag finnes i alle tempererte og varme regioner i verden.

Bi som pollinerer en tusenfryd

Blomstene er et virkelig rart, siden det vi ser på som en enkelt blomst, faktisk er en sammensatt av kvinnelige blomster som er i sentrum, og av mannlige blomster, og det er derfor tusenfryd sies å være en sammensatt plante. Kvinnelige blomster har ingen kronblader, siden deres eneste funksjon er å produsere frukt; på den annen side har hannblomster et enkelt kronblad, som i de sammensatte (nå også kalt asteraceae, siden de tilhører denne familien, Asteraceae) kalles en ligule.

Hvite tusenfryd blomster

Det er en spiselig plante i tillegg til medisinsk. Bladene spises i salater, men blomstene og røttene kan også smakes. De har mange egenskaper, for eksempel: de hjelper til med å helbrede sår, kontrollerer blodtrykket, renser kroppen, lindrer hoste, kommer seg raskere fra forkjølelse, og fungerer også som avføringsmidler og fordøyelsesmidler.

Bellis perennis planteblomst

Å ha tusenfryd i hagen er en god ide, siden det er en naturlig måte å tiltrekke seg fordelaktige insekter, noe som kan hjelpe oss med å pollinere plantene vi har i hagen.