Skip to content

Utvalg av vakre vårblomster

14 de juni de 2021

Leter du etter vakre vårblomster? Det er vanskelig å finne de vakreste … for de er alle sammen! Så vi skal velge noen som er veldig enkle å finne i barnehager, og som også omsorgen de trenger er egnet for nybegynnere.

Når det er sagt, uansett om du vil ha dem i en gryte eller i hagen, vil du med de du skal se nedenfor sikkert ha hjørnet så muntert som du alltid har drømt om.

Aquilegia

Aquilegia

Aquilegia, kjent som Aguileña, Copa de Rey, Flor de los sjalusi eller Colombina, er en flerårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Sør-Afrika, Nord-Amerika og Sentral-Europa som når en høyde på 30 til 70 cm. Dens nysgjerrige blomster, som spirer om våren, i form av en turbinat, har veldig forskjellige farger: hvit, blå, rosa, rød, gul, oransje, brun.

Convallaria majalis

Convalaria majalis

Det er en pæreformet innfødt til Middelhavsområdet kjent som Lily of the valley, Convalaria, Muget eller Muguetes. Nå en høyde på opptil 25 centimeter, og blomstrer om våren. De hvite klokkeformede blomstene spirer fra en blomstestengel som oppstår fra midten av planten.

Dianthus caryophyllus

Dianthus caryophyllus blomster

Kjent som nellike, er det en flerårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Middelhavsbassenget når en høyde på mellom 45 og 60 centimeter. Den blomstrer fra vår til høst, og kan også gjøre det tidlig på vinteren hvis været er mildt. Blomstene er duftende, med farger som spenner fra rødt til hvitt, gjennom laks, rosa og tofarget.

Rudbeckia hirta

Rudbeckia

De Rudbeckia hirta, kjent som er en urteaktig flerårig innfødt i det østlige USA som når en høyde på opptil 90 centimeter. Blomstene er sammensatte og store, rødgule i fargen med et rødt senter. Den blomstrer mot slutten av våren og inn midt på høsten.

Zantesdechia aethiopica

Callas, noen skyggekjære planter

Kjent som Cala, Water Lily, Alcatraz, Ethiopian Ring, Cartridge eller Cala Lily, det er en flerårig plante hjemmehørende i Cape-regionen i Sør-Afrika som når en høyde på mellom 30 og 60 centimeter. På begynnelsen av våren spirer deres spor – det vi forveksler med blomster 🙂 – hvitt, gult eller oransje avhengig av sorten.

Hvilke av disse blomstene likte du best? Hvis du har ønsket å se mer, skriv inn her.