Skip to content

Utvalg av vårplanter

18 de juni de 2021

Våren endrer blod. Ja, jeg vet at dette ordtaket ikke har mye med planter å gjøre, men hvis vi tar i betraktning at saft er blodet fra grønnsaker, kan det sies at denne sesongen vekker dem, ikke brått, men insisterende. Ved å gjøre det får du dem til å produsere vakre blomster.

Vil du at hagen din også skal være full av farger? Sett vårplanter som vi anbefaler, og nyt livet de gir 🙂.

Typer vårplanter

Campanula

Campanula i blomst

Campanula, kjent som Campanillas eller Bell of Italy, er en urteaktig plante som er hjemmehørende i Middelhavet. Den kan nå en høyde på opptil 2 meter, men den overstiger vanligvis ikke 40 cm. Produserer blå, hvite eller lilla klokkeformede blomster.

Delphinium

Delphinium blomster

Delphiniums, kjent som Larkspur eller Bunnies, er årlige, toårige eller flerårige planter hjemmehørende på den nordlige halvkule og Afrika. De vokser til en høyde på 60-70 cm, avhengig av art. Blomstene er gruppert i piggformede blomsterstander, blå, hvit, rosa eller rød.

Dianthus

Dianthus japonicus i blomst

Dianthus eller nelliker er for det meste flerårige urteaktige, hjemmehørende i Europa og Asia. De blir omtrent 50 cm høye, og de produserer veldig unike blomster, sammensatt av fem kronblader hvis marginer er veldig karakteristiske, rosa, rød, hvit, gul eller oransje.

Dimorfoteca

Lilla dimorf bibliotek

Dimorfoteca, kjent som Pole Star, Cape Daisy eller Cape Marigold, er en flerårig urt hjemmehørende i Sør-Afrika som normalt når 45-50 cm, men kan nå opptil en meter i høyden. Blomstene ligner på tusenfryd, og kan ha forskjellige farger: hvit, oransje, lilla, dyp rød, tofarget.

Gazania

Gazania stiger i blomst

Gazania er en flerårig urt som er opptil 20 cm høy, og som vokser årlig i områder der vinteren er kald. Det er hjemmehørende i Sør-Afrika og er preget av å ha tusenfrydformede blomster som åpner seg når solen dukker opp og lukker seg når solen forsvinner. De kan ha forskjellige farger: gul, oransje, rød, tofarget (oransje / gul, hvit med rød stripe).

Gerbera

Oransje blomstergerbera

Gerbera eller afrikansk tusenfryd er en plante som, selv om den er flerårig, vokser som en årlig eller toårig i kjølig klima. Den er innfødt i Afrika, og er en urt som blir 30-35 cm høy. Blomstene minner veldig om tusenfryd, og kan være blek eller dyprosa, oransje, gul eller syrin.

Lathyrus

Lathyrus blomster

Lathyrus er årlige eller flerårige urter som vokser naturlig i Europa, Nord-Amerika, tropiske Asia og Sør-Amerika. De er kjent under navnene Garden Pea, Látiro, Látiros, Sweet Snail eller Sweet Pea, og er 40 cm høye når de er fullvoksne. De vakre og nysgjerrige blomstene er gruppert i blomsterstand i form av et aksillært eller ensomt raceme, rosa, hvitt eller rødt i fargen.

Phlox

Plox arendsii i blomst

Phlox, eller Flox, er hjemmehørende i de tempererte områdene i Nord-Amerika og Nordvest-Asia. De er årlige eller flerårige planter som vokser opp til 1,5 meter i høyden, og det de produserer blomster i et bredt spekter av farger: blek eller dyprosa, hvit, rød, blekblå.

Portulaca grandiflora

Portulaca grandiflora i blomst

De Portulaca grandiflora, eller blomstrende purslane er en årlig sukkulent plante som er hjemmehørende i Sør-Amerika. Den vokser opp til 20 cm i høyden, med blomster som virker ensomme eller gruppert i blomsterstander på opptil 4 blomster, som de kan være rosa, hvite eller gule.

Primula

Oransje blomsterblomst

Primrose er en flerårig plante som er hjemmehørende i Kina og vokser til 30 cm. Den produserer veldig pene blomster, gule, hvite, lilla, oransje og lilla. som er gruppert i tette blomsterstand, med opptil 12 blomster.

Hvilken omsorg trenger de?

Dimorfoteca blomst

Vårplanter er generelt veldig motstandsdyktige, men slik at det ikke oppstår problemer, her er din pleieguide slik at du kan nyte denne sesongen fullt ut sammen med plantevesenene dine:

  • plassering: for at de skal produsere et stort antall blomster og de er sunne, er det viktig at du gir dem direkte sollys minst 4 timer om dagen. Hvis det kan være mer, jo bedre blir det.
  • Jord eller underlag: de er ikke krevende, men det er sant at hvis de dyrkes i potter, vil de få en bedre utvikling hvis underlaget som skal brukes, har veldig god drenering. I tillegg er det tilrådelig å plassere et første lag med leirkuler inne i potten før du planter dem.
  • Irrigasjon: hyppig, annenhver eller tredje dag. Når sommeren nærmer seg, kan det være nødvendig å vanne hver 1-2 dag. Hvis vi har en tallerken under dem, fjerner vi overflødig vann 15 minutter etter vanning.
  • Abonnent: I de varme månedene, men spesielt når de er i blomst, må den betales med gjødsel for blomstrende planter, eller med guano i flytende form. I begge tilfeller må instruksjonene angitt på emballasjen følges.
  • Planting eller transplantasjonstid: Hvis temperaturen er mild, over 15 ° C, må den transplanteres eller plantes i hagen samme dag den ble kjøpt.

Hvilke av disse plantene likte du mest?