Skip to content

Valg av blomster til en vinterhage

15 de juni de 2021

Om vinteren sover de aller fleste planter uten blomster eller nesten frukt, men det er noen som tvert imot er nå når de gjenopptar veksten og produserer kronblader i veldig lyse og lystige farger.

Selv om det er få, vi vi har valgt ut de vakreste blomstene for en vinterhage slik at du kan ha det fullt av liv selv i årets «mørkeste» og kaldeste årstid.

Blomsterutvalg

Veggblomst

Wallflower, en av de mest populære vinterblomstene

Wallflower, hvis vitenskapelige navn er Matthiola incana, er en flerårig urteaktig plante (sjelden årlig) som når en høyde på opptil 80 centimeter. Det kan være både i full sol og i halvskygge, selv om det vil produsere en større mengde blomster hvis den utsettes for stjernekongen direkte.

Safran

Crocus, en blomst som spirer om vinteren

Safran, hvis vitenskapelige navn er Crocus sativus, er en pæreformet innfødt i Øst-Asia. Nå en høyde på ca 20-25 centimeter, og produserer veldig pene lilla blomster om vinteren. På grunn av størrelsen er den ideell å ha i små hjørner av hagen, og skape for eksempel naturlige tepper.

Calendula

Calendula officinalis, en av de første som blomstrer

Calendula, hvis vitenskapelige navn er Calendula officinalis, er en urteaktig flerårig dyrket som en årlig innfødt til Middelhavsregionen. Nå en høyde på mellom 20 og 55 centimeter, og produserer blomster som ligner på tusenfryd, men oransje. Den kan fås både i full sol og i halvskygge.

Krysantemum

Chrysanthemum, en plante som blomstrer om vinteren

Chrysanthemum, som tilhører slekten Chrysanthemum, er en urteaktig flerårig innfødt til Asia og Nordøst-Europa som når en høyde på opptil 1,5 meter. Den produserer veldig varierte blomster: enkle eller doble, rosa, gule, hvite, røde, tofargede … Det er en slik variasjon at det å ha en hage full av liv i begynnelsen av vinteren ikke vil være vanskelig i det hele tatt. Du må bare velge hvor du vil legge dem og plante dem.

Tusenfryd blomst

Hvit tusenfryd, en vanlig, men veldig pen urteaktig

Tusenfryd, hvis vitenskapelige navn er Bellis perennis, er en veldig vanlig urteaktig i åpne felt, enger og forlatte land i de tempererte områdene på det gamle kontinentet. Nå en høyde på opptil 80 centimeter, med forgreningsstengler som fylles med vakre blomster på sen vinter og vår. Planter den i full sol for å nyte skjønnheten.

Tenkte

Pansy blomster, ideelle for å dekorere hagen

Tanke, hvis vitenskapelige navn er Viola x Wittrockiana, er en hybrid urteaktig dyrket som ettårig. Nå en høyde på ca 20-25 centimeter, og er en av de første som blomstrer. Det er faktisk ikke overraskende å se urbane hager og planter som er dekorert med denne planten om vinteren. I tillegg kan det være både på solrike steder og i halvskygge.

Hvilken pleie trenger de?

La oss krystallisere i en vakker hage

Som du kan se, er det flere blomster som dukker opp om vinteren. Men vil du vite hvilken omsorg du skal gi dem, slik at de virkelig er vakre? Ta i så fall råd og vis frem hagen din selv under sesongens kaldeste tid:

plassering

Det vil avhenge av arten. De fleste vil ha sol, men det er andre som krysantemum eller stemorsblomster som kan være i halvskygge. Siden de har grunne røtter, kan du plassere dem der du liker dem uten å være redd for at de vil gi deg problemer.

til vanlig

Er likegyldig. De vil vokse godt i alle typer jord så lenge den har god drenering. Uansett, for at de skal få en bedre utvikling, anbefales det å lage plantehullet og blande jorda du har fjernet med en håndfull organisk kompost, som gjødsel eller ormstøp. Dermed fortsetter de å vokse noen dager etter planting.

Irrigasjon

Igjen vil det avhenge av arten, men vanligvis må du vanne en eller to ganger i uken på det meste. Hvis du bor i et område der vintrene er veldig milde og til og med varme, kan det naturligvis være nødvendig å vanne 3 ganger i uken.

Abonnent

Fra uken med å ha plantet dem, og hvis du har glemt å gjødsle jorden eller har foretrukket å ikke gjøre det, Du kan gjødsle blomstene dine med organisk gjødsel eller med væskene du finner i barnehagene. Ved valg av sistnevnte er det viktig at du følger instruksjonene som er angitt på produktemballasjen.

Beskjæring

Beskjæring av planter som blomstrer om vinteren Den består bare av å fjerne tørre, syke eller svake blader og også de visne blomstene. Med dette vil du i stor grad forhindre at parasitter som forårsaker skadedyr, som melblomster eller bladlus, påvirker dem.

Andre oppgaver

Bortsett fra de grunnleggende oppgavene, er det andre du må gjøre, for eksempel fjern vilt gress. Mange insekter som forårsaker problemer for planter, gjemmer seg mellom bladene på gresset og hopper på plantene våre så snart de blir svake. Og det er ikke å nevne at hvis vi forlot dem, kunne vi få en hage med gress. Derfor må du rote den ut, enten med en hansket hånd eller med en liten håndhakke.

I tillegg, Hvis du har hunder og ikke vil at plantene dine skal ødelegge deg, må du sette opp en fysisk barriere, for eksempel et nett (trådnett) rundt det, ellers er steiner som er store og tunge sprayet med avstøtningsmidler for hunder.

Krysantemum er veldig pene blomster

Har det vært av interesse for deg? Kjenner du andre blomster til en vinterhage?