Skip to content

Valmue fra California, en liten, men veldig dekorativ plante

18 de juni de 2021

Sikkert har du noen gang sett den vanlige valmuen, den delikate blomsten med fire røde kronblader som brytes ned med bare en lek. Vel, selv om hun er veldig pen, er hovedpersonen vår ikke langt bak. Det er hjemmehørende i California, og det er derfor det er kjent under navnet Valmue fra California.

Det er en perfekt liten urt for å lage autentiske tepper i myke og muntre farger. Vedlikeholdet er veldig enkelt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe.

Kjennetegn på California Poppy

Eschscholzia california, californisk valmue i habitat

Denne vakre blomsten, hvis vitenskapelige navn er Eschscholzia californica, er kjent under navnene bell, gold fingerbøl, satin, fernandos og rasete. Det er en urteaktig plante som oppfører seg som flerårig, årlig eller flerårig, avhengig av klimaet i et område og tilgjengeligheten av vann.. Selv om det er hjemmehørende i California, har det i dag blitt naturalisert i de tempererte områdene i Amerika og Europa. I Spania kan den bli funnet i noen deler av halvøya, og i Kanariøyene og Balearene.

Den vokser til mellom 30 og 60 cm i høyden, og bladene er pinnatisect eller pinnately delt. Blomstene, utvilsomt deres viktigste attraksjon, har fire gule eller oransje kronblader. De er ensomme og ganske store, opptil 3 cm i diameter. Når biene eller et annet pollinerende insekt har ansvaret for å føre pollen fra en blomst til en annen, begynner det befruktede egget å «hovne opp» når det utvikler seg til frukt. Når den er ferdig utviklet, vil det være en rett og glatt kapsel som måler mellom 7 og 10 cm der det vil bli funnet kulefrø.

Grow guide

Frø av valmuen Eschscholzia californica eller California

Lyst på å ha noen valmuer fra California? Legg merke til rådene våre:

Såing

Frøene til denne planten De må anskaffes om våren og plantes samme dag, siden levedyktighetsperioden er kort. Det gjøres som følger:

 1. Det første vi anbefaler er at du legger dem i et glass vann i 24 timer. Dagen etter vil du kunne vite hvilke som sannsynligvis vil spire (hvilke som vil synke) og hvilke som ikke vil.
 2. Neste dag kan du så dem i frøplantebrett eller i potter med universelt voksende medium blandet med 30% perlit, og begrave dem akkurat nok til at de ikke kan blåses bort av vinden. Det er viktig at du legger en avstand på minst 5 cm mellom dem slik at de kan vokse godt.
 3. Etterpå, gi den en sjenerøs vanning og plasser såbedet eller potten i et solfylt display.

De vil spire veldig snart, etter 7-10 dager. Det kan ta 15 dager på det meste.

Transplantasjon

Valmuer i California i blomst

Når plantene har en håndterbar størrelse, det vil si når de måler ca 5 cm mer eller mindre, vil det være på tide å overføre dem til større potter eller, hvis du foretrekker det, til hagen. Hvordan gå frem i hvert tilfelle? A) Ja:

Potteskifte

 1. Du må fjerne frøplanten forsiktig fra såbedet.
 2. Deretter fyller du den nye gryten med universelt voksende medium blandet med 30% perlit, og med et par fingre sammen stikker du et lite hull midt i midten.
 3. Nå introduserer rotkulen til frøplanten og fyll ferdig potten. Selvfølgelig er det viktig at planten bare er litt under kanten av potten.
 4. Til slutt vil det være nødvendig å gi den en god vanning og plassere den i et område der den ikke får direkte sol før du ikke ser vekst.

Planter i hagen

 1. Siden de er små planter, er det første vi anbefaler deg at du merker området der du skal sette valmuer. For dem kan du for eksempel bruke bambusstenger.
 2. Når du er ferdig, må du fjerne steinene og gressene, og planere bakken med en rake.
 3. Lag nå grøfter ca 5 cm dype, og la det være en avstand på ca. 15-20 cm mellom dem.
 4. Fjern deretter plantene forsiktig og plant dem i grøftene, og la det være en avstand på ca. 10 cm mellom dem.
 5. Fyll deretter skyttergravene med hagejord.
 6. Til slutt, vann.

Vedlikehold

Å ta vare på valmuer fra California er veldig enkelt, bare husk følgende:

 • Irrigasjon: hver 2. eller 3. dag.
 • Abonnent: I løpet av blomstringssesongen anbefales det å gjødsle med guano i flytende form hvis den er i en gryte, eller i pulver hvis den er i bakken.
 • Beskjæring: visne blomster må fjernes.

Bruk av California Poppy

Valmuer fra California med gule blomster

Det er en vakker blomst som den brukes hovedsakelig som en prydplante. Det er den ideelle størrelsen for å dekorere ethvert hjørne på utsiden av huset, og blomstene er veldig vakre. Men du må også vite at den har medisinske egenskaper.

Dette anlegget Det brukes som beroligende middel i sentralnervesystemet, bedøvende, betennelsesdempende, antihypertensivt, antibakterielt, soppdrepende, smertestillende og som et mildt hypnotisk middel.. Det er derfor et godt middel mot søvnløshet og angst, samt å holde de mikroorganismer som kan komplisere livene våre, som sopp, i sjakk.

For å dra nytte av fordelene, vi kan ta det som en infusjon, blande like deler California valmue, pasjonsblomst og sitronmelisse; i dråper, eller i kapsler.

Bivirkninger og / eller kontraindikasjoner

Hvis du er gravid eller tror du ammer, eller hvis du har glaukom, bør du ikke ta det. I tvilstilfeller, kontakt lege.

Hva syntes du om denne blomsten?