Skip to content

Varianter av pelargoner til hagen din

21 de juni de 2021

Når du vil nyte en hage eller en balkong full av blomster, er den første planten vi vanligvis tenker på geranium. De er veldig populære planter som knapt trenger vedlikehold for å lyse dagen med sine vakre kronblader. Men, Vet du at det finnes mange varianter av pelargoner?

Vi pleier å tenke at det bare er to eller tre, men virkeligheten er at det er mange flere. Denne gangen skal vi vite mer dybde de som lettere finnes i barnehager.

Pelargonium zonale

Pelargonium zonale

Denne pelargonen er så å si den vanligste av alle. De vokser til en høyde på omtrent 40 cm normalt, men kan nå 2 meter. Blomstene kan være enkle eller doble, med farger som kan være røde, hvite, rosa, appelsiner … og i tillegg de dukker opp fra vår til høst.

Pelargonium domesticum

Pelargonium domesticum

Denne vakre planten er kjent under navnet Royal geranium eller Geranium stemorsblomst. Den vokser veldig oppreist og når en og en halv meter i høyden. Det har en tendens til å forgrene seg mye, og mange blomster spirer fra hver gren, som er store, omtrent 5 cm i diameter, med to mørke flekker på de øvre kronbladene.

Pelargonium graveolens

Pelargonium graveolens

Denne typen geranium vokser til en meters høyde. Bladene gir en veldig behagelig aroma, og det er derfor den er kjent under navnet duft geranium. Den har små blomster, ca 2-3 cm, som dukker opp om sommeren.

Pelargonium peltatum

Hengende geranium

Denne variasjonen av geranium er den som brukes mest til å dekorere balkonger. Det er anheng, og har også en veldig rik blomstring. Det er den ubestridte hovedpersonen i gatene i Andalusia. Med en høyde som vanligvis ikke overstiger 40 cm, er eføy geranium det mest anbefalte alternativet når du vil lyse opp et rom som har stått tomt for lenge.

Hvilken type geranium likte du mest? Har du noen hjemme?