Skip to content

Vinn en kopi av No Nonsense Vegetable Gardening!

20 de februar de 2021

Jeg gir bort en annen flott bok. Denne vil fylle hjernen din, og deretter fylle magen din med yummies. Ingen tull vegetabilsk hagearbeid er boken jeg skulle ønske hadde eksistert da jeg fikk hagearbeidet i begynnelsen av tjueårene. Den er fullpakket med busker med god, gå-ut-i-gårds-og-bruk-den-informasjon, og presenteres med en herlig, frekk, utenfor veggen holdning.

Bokomslag

Du vil umiddelbart forstå forfatterne Donna Balzers og Steven Biggs «tilnærming til å formidle kunnskap når du vender boka til baksiden. Sammen med deres tagline, “Garden Coaches Tell All: No guff. Mye moro ”, finner du også dette utdraget:“ Vi hager MYE – og vi snakker med MYE gartnere. Så vi har ikke noe imot å fortelle det slik vi ser det. Hvis det betyr at det er noe gammelt visdom, vil vi si det. ”

Se hvorfor jeg liker denne boka så godt?

La oss komme til det skitne nitty gritty, skal vi? Teksten følger den logiske rekkefølgen lesere trenger for å være vellykkede veggie-gartnere, og begynner med å forstå deres klima og værforhold – det som landskapsarkitekter som meg kaller stedeanalyse. Ignorer disse grunnleggende som naturen og nettstedet ditt gir deg – dens muligheter og begrensninger – og du vil skyve oppoverbakke hele veien. For eksempel forklarer de hvordan urbane hager versus de nær store vannmassene skaper forskjellige mikroklima, og hvordan du kan justere teknikkene dine for å adressere dem.

Jord får en stor diskusjon, siden det er (ordspillvarsel) i roten til alt du vokser. Her er litt råd for å lage god jord (side 23): «La stein være utendørs i noen tusen år for å la det bli pulverisert av frysevannets kraft, konsumert av alger, meislet av trerøtter, sandblåst av vind, erodert av bølger og isbreer, og nedslitt av brusende elver. ” Ser du hva jeg mener? Gode ​​praktiske råd.

Illustrasjon av grønnsaker

Men halv seriøst beskriver boken enkle jordprøver, hvordan man kan leve med leire og mysteriene til mycorrhizae. (Ingen anelse? Du må bare kjøpe boken, eller vinne den). Og hvilken mathagebok ville være komplett uten mye enkel informasjon om kompostering, ormer og gjødsel? (Jeg kan høre munnen din vanne fra kontoret mitt.)

Jeg har ikke plass til å skissere hvert kapittel (det er ni av dem), men det er nok å si at Balzer og Biggs ikke utelater noe: planlegging, bygging, start av frø innendørs eller i hagen, transplantasjon, vedlikehold av hagen (forvent å være veldig involvert i hagen din), høsting og arv avlinger.

Jeg kan ikke forestille meg hvordan boka faktisk ble skrevet. Den diskrete dialogen mellom forfatterne er en fryd å lese, glitrende av vidd og får deg til å ønske at du var en flue på veggen under alle shenanigans. Og den grafiske presentasjonen er et sted mellom en håndtegnet barnebok, et skoleprosjekt og utsøkte nærbilder av planter, skitt, søte barn og slimete snegler.

Veggie-diagram

Rådene de gir, er universelt anvendelige i statsversjonen publisert av St. Lynn’s Press, men opprinnelig skrevet for kanadiske lesere (Balzer er fra Alberta og Biggs fra Toronto). (Full avsløring: dette er utgiveren av min kommende bok i mars 2013.)

Tenk deg at du holder denne boken i dine kjølige fingre når vinteren nærmer seg, eller legger den under juletreet for et familiemedlem, fullstendig klar over at du vil snappe den så snart de ser bort for å nå egget sitt (laget med fersk egg og håndplukkede nogs).

Finn ut mer om No Nonsense Vegetable Gardening og se de herlige videoene deres på nettstedet deres. www.nononsensevegetablegardening.com/

Vil du ha sjansen til å vinne en for deg selv? Bare legg igjen en kommentar i boksen under, så får vi en tilfeldig tegning 1. desember, god tid til å finne ut om du trenger å bestille en til deg selv til ferien.