Skip to content

Winter Wealth: A Gold Standard for Gardens

18 de februar de 2021

Tangerine-tonet Flowering Maple får et løft fra gyldent Ginkgo biloba-løvverk.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickTangerine-tonet Flowering Maple får et løft fra gyldent Ginkgo biloba-løvverk.
Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickMandag 05:30: Alarm skremmer. Slumre-knappen utløst. Lukket munn, pre-tannbørstet ektefelle kysset. Hunden koset seg. Uber-perky, blåst-tørt TV-team oppdaterer vær og trafikk. Så reklamene, lyd jacked opp til hangarskip start desibel. Noen frister meg til kontanter i uønskede gullsmykker for “ekte” papirpenger.

Men jeg har ikke hastverk med å gi opp gullet, spesielt som showstopper i hagen jeg designer akkurat nå. Gull er en dyrebar vare i en vinterhage som gir visuell varme og hurra når himmelen er grå. Det er også det du får når du blander litt mørkt pigment med gult, så alle fargetoner, fargetoner eller nyanser i det gule til oransje området vil ha en lignende animasjonseffekt.

Merk: Nå før leserne bor der vinteren knuser cannasene dine som en steroidpumpet line-backer beskyld meg for å ha smurt sone 10 salt i tundrasårene dine, jeg gjør bare det Fine Gardening hyret meg til. Da jeg begynte å blogge her for tre år siden, erklærte min første artikkel mitt desidert Left Coast perspektiv:

Jeg har ingen erfaring med hager som forsvinner under snøtårn eller blir ødelagt av tømmerbukk. Min idylliske oase er landet palmer som svir forsiktig på Stillehavsbrisen til lyden av The Beach Boys. ”

Slutten på unnskyldende digresjon.

Min klient har mange besøkende slektninger, spesielt denne tiden av året, så de trenger en hage som skyter på alle sylindere hele tiden. På den nordvestlige kanten av eiendommen, synlig fra frokostkroken, skråner bakken opp, akkurat der den gule vintersoloppgangen kaster sine første stråler. Ville det ikke vært bra å lage en brennpunktsseng for å dra nytte av dette teatralsk lyseffekt? Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å lage sprø blåbærvafler og pommes frites til en spesiell begivenhet.

Jeg vil dele hvor jeg skal med tankeprosessen. Og siden dette designet er noen år fra å nå den tiltenkte effekten, bruker jeg bilder fra samlingen min.

Meksikansk Marigold

Meksikansk morgenfrue (Tagetes lemmonnii) er en livredder og slår på sin forgylte sjarm fra desember og henger på til tidlig på våren. Busken blir omtrent fire meter høy og sprer seg til seks. PLEEEEEEEASE ikke prøv å skore den i en smal stripe: Det er en grasiøs, lacy plante som fortjener å bli uhemmet. På dette bildet kan du se noen kvister av Myers asparges (Asparges «Myers»). Ikke helt gull, men de gulaktige, stående tryllestavene gir dybde samtidig som fargevalget holdes varmt. Jeg tenker på å plante klynger av ringblomstbusker og skjøre forgrunnen med asparges som aksent.

Aloe og agave

Å kontrastere den strukturelle lettheten til ringblomst og asparges, mens styrke den gyldne essensen av denne sammensetningen trenger jeg muskler. Sukkulenter er en bærebjelke i mange SoCal-hager (og hvilken bedre måte å begeistre besøkende på?), Så kanskje denne drapskombinasjonen av foxtail agave (Agave attenuata – du ser de gigantiske blomsterstilkene i forgrunnen), og gul fakkel aloe (Aloe arborescens «Lutea») som motvekt? Aloe kan oppnå høyder på over åtte meter, så dette kan være et godt valg på baksiden av sengen, samtidig som det gir en dristig visuell tekstur.

Brune og gule lin

Hvert fokuspunkt trenger et imponerende hot spot, men jeg må unngå å rote i komposisjonen med for mange elementer. Kanskje jeg vil jobbe med de to ekstreme endene av gult, men forene designet ved å bruke to former av samme slekt? Se New Zealand lin, som ser ut til å føde en ny sort hvert tyvende minutt. Jeg snappet denne sammenkoblingen i en nærliggende park, hvor mørkt, sultende Phormium «Rubrum» og delikat stripete P. «Yellow Wave» legger til et slående utropstegn.

Jeg er fortsatt i brainstorming-fasen av denne utforskningen av plantepaletten, men jeg liker konseptet. Uansett om du håper å utvikle et vintertablå som slår av deg, eller om du ønsker deg tid til breen trekker seg tilbake fra gårdsplassene dine, tenk å gå etter gullet. Det beste er at du ikke trenger å gi opp din kjære avgitte tante Tillys brosje for å omgi deg i rikdom.